Ferdselsforbud i Tromsø

To omkom i skred ved Middagstinden på Kvaløya utenfor Tromsø lørdag. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix
To omkom i skred ved Middagstinden på Kvaløya utenfor Tromsø lørdag. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix

Skredfare gjør at politiet innfører forbud mot ferdsel i enkelte områder i Tromsø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forbudet ble nedlagt torsdag og gjelder terrenget ovenfor bebyggelse fra Lunheim til Reinen i Tromsø. «Ferdsel i dette området kan føre til snøskred som kan nå bebyggelsen», skriver politimester Ole Bredrup Sæverud i Troms politidistrikt i en pressemelding.

Det er mye snø i de aktuelle områdene, og tilleggsbelastning fra én eller flere personer på ski eller til fots kan utgjøre en fare for at det utløses snøskred som kan nå bebyggelsen, ifølge politiet.

Les også: To biler tatt av snøskred i Troms

Snøforholdene vurderes slik at det ikke er fare for naturlig utløste skred som kan true bebyggelsen i området, og evakuering av innbyggerne er derfor ikke nødvendig, ifølge politiet.

Ferdselsforbudet vil vare så lenge snø- og værforholdene gjør det nødvendig. Det vil bli gitt ny melding fra politiet når forbudet oppheves.

Les også: Flere tatt av snøskred i helgen – mann i 50-årene døde

Det er fortsatt stor skredfare også utenfor områdene med ferdselsforbud og i Troms for øvrig.

Politiet oppfordrer derfor folk til å vise ekstra aktsomhet og holde seg unna bratt terreng av hensyn til egen, andres og redningsmannskapers sikkerhet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus