Har siktet flere etter Karoli-angrepet

Politiet har siktet flere personer for drapsforsøk selv om de ikke er pågrepet etter angrepet på René Karoli og sønnen mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om bare én person er pågrepet etter det voldsomme angrepet på Karoli ved et bingolokale på Torshov i Oslo mandag kveld, jakter politiet på flere andre som var med på angrepet som ble foretatt med øks, sverd og kniv.

To andre personer ble også skadd i slagsmålet, og et skytevåpen ble funnet utenfor da politiet kom til stedet.

– Vi leter etter konkrete personer som er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk. Jeg kan ikke si noe om hvor mange vi leter etter, men så langt har vi ikke klart å få tak i dem, sier fungerende seksjonssjef Grete Lien Metlid i Oslo-politiet til NTB.

Hun oppfordrer personene det er snakk om til å melde seg, og sier at politiet vil vurdere å etterlyse dem offentlig.

– Det pågår politiaksjoner for å finne dem som er innblandet i dette, sier Metlid.

Hemmelighold

Politiet fikk torsdag Oslo tingretts medhold i kravet om fire ukers varetekt for den 42 år gamle mannen som så langt er pågrepet i saken. Fremstillingen av 42-åringen i Oslo tingrett gikk for lukkede dører, slik politiet ba om.

I etterkant av møtet reagerte forsvarer Halvard Helle på politiets hemmelighold gjennom såkalte klausulerte dokumenter i saken og raste mot at politiet hadde tatt ut to siktelser mot klienten, en som ble lagt fram under rettsmøtet og en annen som er unntatt for den siktede. 42-åringen anket derfor fengslingskjennelsen på stedet slik at Borgarting lagmannsrett nå må ta stilling til hemmeligholdet i saken.

– Det er ikke i tråd med spillereglene og det ønsker vi skal prøves i en høyere rettsinstans, sier Helle til NRK.

For detaljert

Ifølge Metlid er forklaringen på de to siktelsene at den første, foreløpige siktelsen ble skrevet av en vakthavende politijurist og at den inneholdt en gjerningsbeskrivelse så detaljert at den i ettertid ble klausulert for å beskytte etterforskningen.

– Det er ikke noe spesielt at det er to siktelser i en sak som er under utvikling. Det er mye klausuleringer i saken, og det er på grunn av sakens karakter og at vi må beskytte etterforskningen så lenge flere pågripelser skal gjennomføres, sier Metlid.

Politiet frykter at den pågrepne 42-åringen og de etterlyste medsiktede skal tilpasse forklaringene sine dersom for mange detaljer fra politiets dokumenter blir kjent.

Bortsett fra at 42-åringen får se TV, fikk politiet torsdag også tingrettens medhold i kravet om brev-, medie- og besøksforbud i hele fengslingsperioden.

De to første ukene av varetekten må han sitte fullt isolert. Årsaken til dette kravet er at politiet mener det er fare for bevisforspillelse og -unndragelse i saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus