Uenighet om tiggeforbud i Arbeiderpartiet

En utenlandsk gatemusikant med trekkspill og pappkrus tilbrakte påsken på Rådhusplassen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
En utenlandsk gatemusikant med trekkspill og pappkrus tilbrakte påsken på Rådhusplassen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Trondheim har allerede innført meldeplikt for tiggere, men Trondheim Arbeiderparti ønsker ikke å forby tigging. Det er imidlertid en løsning Oslo Arbeiderparti har gått inn for.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Klassekampen forhandler nå regjeringen om en mulig mellomløsning som går ut på å endre politiloven, slik at lokale myndigheter gjennom politivedtektene gis anledning til å forby tigging i visse områder og på tider av døgnet når tigging bidrar til uorden på offentlig sted. Mellomløsningen ble i fjor vedtatt av Oslo Arbeiderparti, som mener løsningen vil bremse økningen i antall utenlandske tiggere.

– Vi er et rikt land med et minimum av reguleringer. Det gjør at vi virker som et fluepapir på tiggere, sier justispolitisk talsperson Jan Bøhler (Ap) til Klassekampen.

Trondheim Arbeiderparti er ikke enig i at mellomløsningen vil være den beste. Trondheimsordfører Rita Ottervik (Ap) har tidligere uttalt til NRK at et tiggeforbud kan være nødvendig for å få bukt med vinningskriminaliteten, men onsdag kveld gikk representantskapet i Trondheim Arbeiderparti enstemmig inn for at partiet ikke vil forby tigging i byen.

– Vi støtter det som har vært bystyregruppas oppfatning tidligere. Vi vil ikke ha et lokalt forbud mot tigging, sier Trondheim Arbeiderpartis leder Hanne Moe Bjørnbet til NRK.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus