Anker ikke dommen mot Christoffers mor

Christoffer Gjerstad Kihle døde i 2005. Nå aksepterer Riksadvokaten dommen mot Christoffer Gjerstad Kihles mor som er dømt for ikke å ha grepet inn for å stanse volden mot barnet sitt. Foto: Privat
Christoffer Gjerstad Kihle døde i 2005. Nå aksepterer Riksadvokaten dommen mot Christoffer Gjerstad Kihles mor som er dømt for ikke å ha grepet inn for å stanse volden mot barnet sitt. Foto: Privat

Riksadvokaten aksepterer dommen mot Christoffer Gjerstad Kihles mor. Hun er dømt for ikke å ha grepet inn for å stanse volden mot åtteåringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avgjørelsen om å ikke anke dommen ble tatt onsdag etter en helhetsvurdering, skriver Tønsbergs Blad.

Lagmannsrettens dom på halvannet års betinget fengsel var betydelig mildere enn da saken ble behandlet første gang. Da kom Tønsberg tingrett fram til at to og et halvt år var en passende lengde på straffen, og at fire måneder skulle være ubetinget.

– I utgangspunktet mente vi at straffen skulle være strengere, jevnfør vår påstand om lik straff som tingretten kom fram til. Men den lange tiden som er gått, er et gjennomgående argument for mildere straff, forklarer Tor Henning Knudsen hos Riksadvokaten.

Moren til Christoffer anket dommen for drøyt to uker siden. Hun har anket både over lovanvendelsen og saksbehandlingen. Hvis dette ikke når fram, anker hun også over straffeutmålingen.

Moren ble dømt for å ikke ha grepet inn mot volden Christoffer ble utsatt for fra sin stefar.

Lagmannsretten var ikke enig med påtalemyndigheten om at moren kunne forutsett dødsfølgen av volden mot Christoffer.

– Dette spørsmålet er nå endelig avgjort og kan ikke ankes til høyesterett. Når hun straffes kun ut ifra volden og ikke dødsfølgen, vil det også være snakk om en mildere reaksjon, sier Knudsen.

Christoffers stefar soner en dom på åtte års fengsel for å ha mishandlet gutten til døde.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus