Stormet rettsbygning i Afghanistan - minst 50 drept

UNDER PRESS: Her holder afghanske sikkerhetsstyrker vakt etter et talibanangrep i byen Jalalabad i slutten av mars. (Foto: Reuters / NTB scanpix)
UNDER PRESS: Her holder afghanske sikkerhetsstyrker vakt etter et talibanangrep i byen Jalalabad i slutten av mars. (Foto: Reuters / NTB scanpix)

Minst 46 personer, de fleste sivile, ble drept da Taliban stormet en rettsbygning vest i Afghanistan, ifølge tjenestemenn. Også ni opprørere mistet livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepet skjedde onsdag morgen i byen Farah i Herat-provinsen.

Ifølge en talsmann for lokale myndigheter ble en bygning som huser byens rettslokale, angrepet av i ni selvmordsbombere i et forsøk på å befri en gruppe fanger fra Taliban som skulle stilles for retten.

Angriperne sprengte først en bil foran bygningen, før de stormet inn. Deretter oppsto en timelang skuddveksling mellom opprørerne, som var iført bombevester, og sikkerhetsstyrker, ifølge en tjenestemann.

34 sivile drept

Som så ofte før var flertallet av de drepte uskyldige sivile.

– I alt er 34 sivile og tolv afghanske sikkerhetsfolk drept i angrepet, opplyser provinsguvernør Mohammad Akram Khpalwak.

Dødstallene fortsatte å stige onsdag ettermiddag. I tillegg ble over 100 såret.

Guvernøren opplyser også at likene til åtte opprørere er funnet. En talsmann for det lokale innenriksdepartementet sa tidligere onsdag at ni talibanopprørere ble drept i sammenstøtene.

Det er foreløpig uklart om noen av fangene som skulle stilles for retten, kom seg unna. Minst én av dem ble såret, opplyser en lege ved sykehuset i Farah.

Les også: Afghanske barn drept av NATO-helikopter

Verste på 16 måneder

Taliban tok onsdag på seg ansvaret for angrepet.

– Angrepet skjedde etter at vi fikk vite at president Hamid Karzais administrasjon ville stille våre krigere for retten på en ubarmhjertig måte, skriver Taliban på sine nettsider.

Angrepet er det dødeligste i Afghanistan siden desember 2011, da 80 mennesker ble drept i et angrep mot en sjiamuslimsk helligdom i Kabul.

Igjen reises spørsmålet om hva som vil skje i Afghanistan når de utenlandske styrkene forlater landet i 2014.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus