Politiet vil etterforske Niels Hertzbergs dødsfall

ETTERFORSKER: Niels Hertzberg døde på ferie, 71 år gammel. Brasiliansk politi har innledet etterforskning etter at de fikk obduksjonsrapporten. Hertzberg var gift med tidligere landslagstrener i håndball Marit Breivik. Her er de to sammen på Idrettsgalla på Hamar i 2009. (Foto: NTB scanpix)
ETTERFORSKER: Niels Hertzberg døde på ferie, 71 år gammel. Brasiliansk politi har innledet etterforskning etter at de fikk obduksjonsrapporten. Hertzberg var gift med tidligere landslagstrener i håndball Marit Breivik. Her er de to sammen på Idrettsgalla på Hamar i 2009. (Foto: NTB scanpix)

Brasiliansk politi bekrefter at Niels Hertzbergs dødsfall i Natal 1. mars i år etterforskes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hertzberg (72) var generalsekretær i Norges Håndballforbund fra 1984 til 2003 og var gift med tidligere landslagstrener Marit Breivik. Han ble funnet død på feriestedet sitt i Natal.

Ifølge VG åpnet brasiliansk politi etterforskning av det mistenkelige dødsfallet umiddelbart etter at obduksjonsrapporten var klar forrige uke.

Sår og blåmerker

Opplysningene politiet fikk etter dødsfallet, var at Hertzberg hadde falt fra en stol i feriehuset sitt.

– Sår, blåmerker og alle andre skader er ikke forenlig med fall fra en stol, sier politibetjent Karleide Fernandes.

Ifølge obduksjonsrapporten hadde nordmannen en rekke indre og ytre skader, og rettsmedisineren konkluderer med at han døde av en hjerneblødning og trauma i ryggmargen.

– Vi har en idé om hva som kan ha skjedd, men jeg kan ikke si noe mer enn det, sier Fernandes.

Bakgrunn: Niels Hertzberg er død

– Sikker på at det skyldes fall

Håndballpresident Karl-Arne Johannessen (60) nekter å tro på at hans nære venn, Niels Hertzberg, døde av noe annet enn et fall fra en stol, melder VG.

– Jeg kjenner til løpet i denne saken, og det er helt utelukket at han døde av noe annet enn et fall fra en stol. Det har jeg sikre opplysninger om fra personer som var der, sier Johannessen, som ikke vil opplyse hvem personene er.

Det var Johannessen som gikk ut offentlig med at Hertzberg døde på feriestedet sitt i Brasil.

– Han var en nær venn av meg, og det er trist å se denne saken bli slått opp slik den blir slått opp nå, sier Johannessen.

Bevisst etter fallet

Etter det Dagbladet erfarer, var Hertzberg bevisst i timene etter fallet. To venner som bodde i det samme leilighetskomplekset som Hertzberg, var også sammen med ham i de timene, uten at noen av dem skal ha blitt fortalt at noen hadde påført Hertzberg skader.

Adresseavisen melder at den norske konsulen i Natal få dager etter at Niels Hertzberg døde, tok kontakt med den lokale påtalemyndigheten. Han ba dem om å undersøke om Hertzberg fikk den nødvendige helsehjelpen ved legevakttjenesten.

Marit Breivik var ikke i Brasil da ektemannen døde, men reiste dit kort tid etter dødsfallet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus