Flytrafikken på Gardermoen kan stå fra mandag

MULIG STREIK. På Gardermoen vil personell som står for fylling av drivstoff på flyene og catering-tjenester bli tatt ut i streik om partene ikke kommer til enighet. Foto: NTB scanpix
MULIG STREIK. På Gardermoen vil personell som står for fylling av drivstoff på flyene og catering-tjenester bli tatt ut i streik om partene ikke kommer til enighet. Foto: NTB scanpix

Om ikke YS og NHO kommer til enighet kan det gå hardt utover flytrafikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan få store konsekvenser om ikke Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS) og NHO ikke kommer fram til en løsning innen midnatt søndag 7. april.

YS krever sin del av verdiskapningen, og en ekstra kompensasjon til de lavtlønte.

På Gardermoen vil personell som står for fylling av drivstoff på flyene og catering-tjenester bli tatt ut i streik om partene ikke kommer til enighet.

Til ABC Nyheter sier leder i YS Privat, Vegard Einan, at partene mekler etter uenigheter om økonomi.

– Jeg kan ikke gå inn på hvor vi står i meklingen på dette tidspunktet, men det er ikke til å legge skjul på at dette handler om økonomi, sier Einan.

– Tydelig signal

Han presiserer at de ikke ønsker å ramme de reisende.

– Men man er nødt til å sende et tydelig signal om at dagens ordninger ikke er tilfredsstillende, sier han.

Etter det ABC Nyheter erfarer vil nærmere hundre prosent av de ansatte som står for fylling av drivstoff på Gardermoen bli tatt ut i streik fra mandag, om partene ikke kommer til enighet.

Det gjør at flyselskapene kan bli kraftig påvirket av den mulige streiken.

– Vi har registrert det som står i denne pressemeldinga, men vi er foreløpig ikke gjort kjent med omfanget til å gi noen ytterligere kommentar, sier informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen.

Kommunikasjonsrådgiver i SAS, Tormod Sandsø sier til ABC Nyheter at de undersøker hvordan en mulig streik vil påvirke deres flytrafikk.

– Vi har liten tro på at trafikk vil bli særlig berørt om det blir streik fra mandag av. Vi vil sørge for å fylle flyene med drivstoff andre steder enn Gardermoen om så skjer, sier han.

– Kan bli sårbare

Pressesjef ved Oslo Lufthavn Gardermoen, Vegar Gystad, er ikke urolig for en mulig streik mandag.

– Vi jobber med en sårbarhetsevaluering for å finne ut hvordan den mulige streiken vil påvirke trafikken på flyplassen, sier han.

Langdistanseflyvninger fra Gardermoen skal være særlig sårbar. Gystad mener flyplassen skal kunne takle situasjonen for innenlandsflyvingene og kortere reiser til utlandet.

– Det er ikke til å legge skjul på at langdistanseflyvningene vil bli mer sårbare enn innenriksflyvningene.

– Om situasjonen blir særlig kritisk håper vi på at flyselskapene og oljebransjen kan få til et samarbeid, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus