Politiet stormet Hells Angels-lokaler

Bevæpnet og maskert politi gikk onsdag formiddag til aksjon i lokalene til Hells Angels i Hardangerveien i Bergen. Foto: Remi Presttun / NTB scanpix
Bevæpnet og maskert politi gikk onsdag formiddag til aksjon i lokalene til Hells Angels i Hardangerveien i Bergen. Foto: Remi Presttun / NTB scanpix

Politiet har avsluttet aksjonen mot lokalene til motorsykkelklubben Hells Angels i Fana i Bergen. To personer er siktet i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ransakingen på stedet er avsluttet, opplyser operasjonsleder Frode Kolltveit i Hordaland politidistrikt til NTB.

Flere personer ble pågrepet og avhørt i forbindelse med aksjonen. De fleste er løslatt, men to personer på 37 og 47 år satt onsdag kveld fortsatt i avhør. De er siktet for forsøk på tvang i forbindelse med inndriving av penger.

37-åringen er regnet som en av bergensklubbens lokale ledere.

Politiadvokat Sylvi Myklebust sier til ABC Nyheter at aksjonen ikke var rettet mot Hells Angels som klubb.

– Vi har pågrepet to personer som er tilknyttet klubben. Derfor har vi aksjonert mot klubblokalene og mennenes private boliger.

– Det blir opprettet sak og politiet vil etterforske videre, sier hun

– Ikke rettet mot Hells Angels

Ifølge Bergens Tidende var politifolkene bevæpnet og maskert, og de hadde med seg vinkelslipere og motorsager da de tok seg inn i klubblokalene.

– Hvorfor valgte dere å markede dere med så tung bevæpning?

– Det ligger en trusselvurdering bak bevæpningen for politibetjente som dro til stedet. Nettopp fordi Hells Angels er en énprosentsklubb må vi ta sikkerheten til våre mannskaper på alvor, sier hun.

Politiet mener at én av de to pågrepne er fullverdig medlem i motorsykkelklubben, og at den andre har sterk tilknytning til Hells Angels.

– To politibiler kjørte over sporene til den gamle jernbanen, som går mellom Midttun og Garnes. De var fullastet med politifolk. Jeg vil anta at det var mellom 15 og 20 politifolk i bilene, sier et øyenvitne.

– PR-jippo

Advokat Jørgen Riple, som forsvarer den siktede 47-åringen, mener politiaksjonen var en ren PR-jippo.

– Når politiet setter inn et tjuetall mannskaper i razziaen, men ikke vurderer å oppnevne forsvarere, fremstår det hele som en PR-jippo, sier han til Bergensavisen.

Riple opplyser at hans klient sier han ikke er medlem av Hells Angels.

Talsmann for Hells Angels i Bergen, Egil Holmefjord, mener også at politiet overdriver.

– Man skulle tro det var al-Qaidas bombefabrikk de raider, og ikke en motorsykkelklubb. Det er noen år siden de var på razzia her så de var vel nysgjerrige på hvordan det så ut her inne, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus