Snart får seks vinnere en overraskende million på kontoen

MILLIONOVERRASKELSE: Seks SuperLotto-vinnere får snart en million kroner inn på kontoen uten at de vet det. Foto: NTB scanpix
MILLIONOVERRASKELSE: Seks SuperLotto-vinnere får snart en million kroner inn på kontoen uten at de vet det. Foto: NTB scanpix

Av 47 som ble millionærer i SuperLotto-trekningen påskeaften, er det fremdeles seks som ikke vet det.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ved siste opptelling gjenstår det seks vinnere. Det meldte seg et par stykker i går, sier kommunikasjonsrådgiver Roar Jødahl i Norsk Tipping til ABC Nyheter.

Han forteller at det ikke er helt uvanlig at det tar tid å få tak i vinnerne.

– Det er ikke alltid vi sitter på oppdatert informasjon om spillerne. På 47 vinnere som det var i denne trekningen, så må man forvente at det tar lenger tid å få tak i noen.

– En vinner ringte i går og hun hadde skiftet nummer uten å oppdatere det i våre systemer, det er en typisk årsak.

Les også: Norsk Tipping leter etter SuperLotto-millionærer

Tre millionvinnere gikk glipp av gevinsten

Det er fire år siden Norsk Tipping innførte en ordning der alle spillerne er nødt til å registrere seg. Registreringen gjør at ingen av vinnerne risikerer å gå glipp av premiene.

– Dette handler bare om at vi synes det er hyggelig å gratulere storvinnerne, og gjøre dem oppmerksomme på at det er en million kroner på vei inn på kontoen. Det kan være greit å vite at kontoen om få dager vil bli fylt opp, sier Jødahl.

Før den obligatoriske registreringen ble innført, var det hvert år flere millioner kroner som ikke ble hentet, men det meste var småpremier, forklarer han.

– Vi har tre store gevinster på over en million kroner som aldri ble henta. Vi lette forgjeves etter vinnerne.

– I tillegg var det mange uavhentede småpremier, som til sammen utgjorde flere millioner kroner hvert år, som aldri ble henta. Det var folk som spilte uregistrert og enten glemte å sjekke kupongen eller hadde mista kvitteringen.

Les også: Norsk lottorekord på 45 millioner kroner

Ga ekstra store premier til andre

Alle uavhentede premier gikk over i et fond som ble brukt til premier i andre sammenhenger. Pengene skulle ut igjen, de tilhørte spillerne, så de ble brukt i ekstrapremier eller ekstra store potter rundt høytider, forklarer han.

– Men det problemet er helt borte etter at vi innførte registrering på alle spillere, sier Roar Jødahl i Norsk Tipping til ABC Nyheter.

Les også: – Menn har størst Lotto-flaks.

Disse seks får snart en overraskende million på kontoen:

Mann, 46 år, Trondheim
Mann, 43 år, Sauda
Mann, 46 år, Lier
Kvinne, 38 år, Bærum
Kvinne, 66 år, Mjøndalen
Mann, 52 år, Ski

Disse seks får snart en overraskende million på kontoen:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus