Fant udetonert bombe fra andre verdenskrig

Foto: EPA/JAN-PHILIPP STROBEL
Foto: EPA/JAN-PHILIPP STROBEL

En udetonert bombe fra andre verdenskrig har blitt gravd opp nær hovedtogstasjonen i Berlin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Funnet kan føre til forstyrrelser i vei- og togtrafikk, sier lokale myndigheter onsdag.


– Bomben ble funnet tirsdag ettermiddag på en eiendom som tilhører togselskapet, sier en polititalsmann til AFP. Han legger til at den 100 kilo tunge bomben ble sluppet av de allierte under andre verdenskrig.

Området der bomben ble funnet ligger 1,5 kilometer nord for hovedtogstasjonen, og talsmannen sier politiet fremdeles vurderer hvordan trafikken skal omdirigeres.

Les også: Smalt av bombe fra andre verdenskrig

En talsmann for jernbaneselskapet, Deutsche Bahn, sier man vurderer om togene skal omdirigeres mens myndighetene desarmerer bomben eller ødelegger den med en kontrollert eksplosjon.

Mer enn seks tiår etter krigen tror myndighetene fremdeles det er 3000 bomber begravd under Berlin alene. Udetonerte bomber dukker jevnlig opp under bygningsarbeid.

I juni 2010 eksploderte en 500 kilo tung bombe, antatt å være britisk, og tok livet av tre personer som forsøkte å desarmere den i byen Göttingen. Ytterligere to ble alvorlig skadet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus