Borten Moe: – Jeg kjenner meg ikke igjen

VGs debattredaktør Elisabeth Skarsbø Moen presenterer sin bok om Ola Borten Moe: Ola Borten Moe. Portrett av en pløyboy Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VGs debattredaktør Elisabeth Skarsbø Moen presenterer sin bok om Ola Borten Moe: Ola Borten Moe. Portrett av en pløyboy Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe vil ikke kommentere påstanden om at han skal ha truet partileder Liv Signe Navarsete, men sier han ikke kjenner seg igjen i beskrivelsene av forholdet mellom de to i en ny bok.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Debattredaktør i VG, Elisabeth Skarsbø Moen, utga onsdag sin uautoriserte biografi om olje- og energiministeren og Sp-nestlederen.

Boken bruker mye plass på å beskrive det vanskelige forholdet mellom Borten Moe og partileder Liv Signe Navarsete. Det beskrives som «uten tillit, preget av sterke følelser og mistenksomhet».

– Jeg kjenner meg ikke igjen i de beskrivelsene, sier Borten Moe til NTB.

– På generell basis er det rett å si at mitt forhold til Liv Signe er både godt og avklart, og jeg mener vi utfyller hverandre som lederteam sammen med Trygve Magnus Slagsvold Vedum. Både leder og jeg er i stand til å lede partiet på en god måte.

Forfatteren mener på sin side konflikten mellom Navarsete og Borten Moe er verre enn konflikten i Arbeiderpartiet mellom Thorbjørn Jagland og Jens Stoltenberg på 1990-tallet.

– Jeg vil si at Sp-konflikten er verre og mer anstrengt. Den er fylt av sladder og nærmest trusler, sier Skarsbø Moen.

Les også: Kritiserer nachspiel-beskrivelse av Borten Moe

Pikant nachspiel

Borten Moe har sagt at han ikke vet om han vil lese boka, men ifølge forfatteren tok han selv kontakt før påske for å få boka tilsendt, et ønske hun ikke etterkom.

Skarsbø Moen sendte han imidlertid bokas første kapittel, som omhandler pikante hendelser på et nachspiel der kun Borten Moe, forfatteren selv og Borten Moes tidligere politiske rådgiver Ivar Vigdenes deltok.

– Synes du Skarsbø Moen var ufin som tok med dette nachspielet i boka?

– Det har jeg ingen kommentar til, sier Borten Moe.

Ifølge boka var en av grunnene til at Navarsete ville bli kvitt Ivar Vigdenes som Borten Moes politiske rådgiver, at han festet for hardt.

Borten Moe satte i fjor høst sin stilling inn på at Vigdenes skulle få fortsette, og ifølge boka truet han partilederen med at hun ville få hele trønderbenken på Stortinget mot seg, dersom hun rørte Vigdenes.

Borten Moe vil ikke kommentere opplysningene.

– Det er en uautorisert bok, og alt som står der må stå for forfatterens regning, sier han.

Navarsete frafalt i fjor høst kravet om at Vigdenes måtte gå, og ga som begrunnelse at hun ikke «visste at han betydde så mye for Borten Moe». Vigdenes valgte imidlertid å slutte tidligere i år.

Les også: Marit Arnstad: «Fuck Oslo»

Samrøre

Boken vier også plass til Borten Moes forhold til tidligere sjef for Den norske oljeselskap, Erik Haugane, som forfatteren omtaler som et «samrøre». Ifølge Skarsbø Moen kan det virke som Borten Moe som olje- og energiminister har vært viktig for selskapets suksess de siste årene. Hun viser til at selskapet har fått mange lisenser på sokkelen etter at Borten Moe tok over departementet.

– Mitt forhold til Det Norske og Erik Haugane er et forhold som er godt kjent, og omtalt mange ganger tidligere, og det er ikke noe annerledes enn før, er det eneste Borten Moe vil si om saken onsdag.

Han vil heller ikke kommentere opplysningene i boka om at personer i hans nettverk skal ha jobbet i kulissene for å skaffe ham en jobb i oljeselskapet, dersom det blir regjeringsskifte til høsten.

– Ville du vært interessert i en jobb i oljebransjen dersom det blir et regjeringsskifte?

– Nei, altså, jeg skal være olje- og energiminister, og jeg har ingen planer om å slutte i den jobben, det er en av Norges aller beste og viktigste jobber, sier Borten Moe.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus