Trekker skrapelodd etter tabbe

FRA FLAKS TIL ULAKS. Loddet «Vinn Vinn» skulle gi solide inntekter for organisasjonene, men nå er det trukket tilbake. Foto: Norsk Tipping
FRA FLAKS TIL ULAKS. Loddet «Vinn Vinn» skulle gi solide inntekter for organisasjonene, men nå er det trukket tilbake. Foto: Norsk Tipping

Flaxloddet «Vinn Vinn» har blitt trukket fra markedet etter tabbe av Kulturdepartementet. – Det er en lei sak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er NRK som melder om at skapeloddet som for et halvt år siden ble lansert av Norsk Tipping, til støtte for ti store humanitære organisasjoner, trekkes fra markedet. Loddet skulle gi solide inntekter for organisasjonene, men nå er det altså over og ut for loddet.

Det skjer etter at Kulturdepartementet ble oppmerksom på at Norsk Tipping ikke har hjemmel i loven til å gi pengene fra skrapeloddet til de humanitære organisasjonene.

Norsk Tipping var ikke klar over den manglende lovhjemmelen da avtalen mellom dem og Kulturdepartementet ble inngått.

Statssekretær i Kulturdepartementet Mina Gerhardsen (Ap) sier departementet selv oppdaget at de ikke hadde hjemmel til å utbetale pengene – og at det ble oppdaget halvannet år etter at avtalen ble inngått.

– Det er veldig beklagelig at denne situasjonen oppsto, og vi hadde ikke andre muligheter enn å stoppe spillet umiddelbart, sier Gerhardsen til NRK.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus