– Hunder må tilvennes TV-titting

TV-TITTING. Dog TV viser hele døgnet programmer tilpasset hunder som skal gi økt stimuli og avslapning. Foto: YouTube/Skjermdump
TV-TITTING. Dog TV viser hele døgnet programmer tilpasset hunder som skal gi økt stimuli og avslapning. Foto: YouTube/Skjermdump

Skal den nyoppstartede TV-kanalen for hunder ha noen effekt må hundene gradvis tilvennes tv-skjermen, sier dyrelege.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I USA har hunder fått sin egen hundekanal. Dog TV viser hele døgnet programmer tilpasset hunder som skal gi økt stimuli og avslapning, skriver kanalen på sin egen hjemmeside.

Foreløpig er kanalen kun tilgjenglig i USA.

Programmene er spesielt tilpasset hunder som har ekstra behov for å stimulere hørsel og syn. Det gjelder særlig hunder med separasjonsangst, som ikke takler å være hjemme alene.

– Må tilvennes

Til Dyrebar sier dyrlege og TV-kjendis Silje Hvarnes ikke har fått testet kanalen, men har vist flere av kanalens filmsnutter til hennes egen hund. Det ga ingen klar effekt.

– Vi kikket gjennom flere snutter, alt fra stimuli til avslapning. Jeg kunne ikke merke noen særlig reaksjon på det som handlet om avslapning, men stimuli-snuttene fanget av og til hennes oppmerksomhet, sier hun.

Hvarnes tror at hundene må tilvennes tv-titting for at programmene skal ha noen effekt.

– Det er for tidlig å si om denne kanalen blir en suksess, og foreløpig er det altså bare hunder i USA som får dette tilbudet. Men vi skal ikke se bort fra at lignende kanaler kan komme, særlig hvis det kommer rapporter om positiv effekt på hundene, sier hun.

Kritisk hundeekspert

Tv-kanalen skriver på sine hjemmesider at «Menneskets best venn aldri mer trenger å føle seg alene». De prøver visstnok også å etterkomme hundenes egne ønsker om å se andre hunder i rollen som tv-verter.

I et intervju med Metroxpressen i Danmark, stiller en ekspert i hundeatferd seg kritisk til tv-titting for hunder, og mener hundene kan bli stresset av å se på tv.

– Jeg er det store og hele veldig skeptisk over den uheldige menneskeliggjøringen som skjer for tiden, hvor hund ikke lenger får lov til å være hund, sier Line Kollerup Oftedal.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus