En god dag for brannmannskapene i Sandnes

HARD KAMP: Store områder skog har brent ned, men brannvesenet skal ha fått kontroll over det meste av brannen. (Foto: NTB scanpix)
HARD KAMP: Store områder skog har brent ned, men brannvesenet skal ha fått kontroll over det meste av brannen. (Foto: NTB scanpix)

Tirsdag kveld var det ikke lenger åpen ild i det brannherjede området ved Sandnes. Men slukningsarbeidet vil pågå også onsdag, og det er for tidlig å si når det kan avsluttes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Situasjonen er mye bedre, og det er ganske rolig ute i området. Siste melding er at det ikke er åpen ild lenger, så vi er ganske optimistiske, sier fagleder Terje Fjellberg i Sør-Rogaland brannvesen til NTB tirsdag kveld.

Han er likevel snar med å legge til at det fortsatt er usikkerhet rundt brannen som har pågått siden søndag ettermiddag.

– Været kan endre seg, og det er ting vi ikke har helt kontroll på i området, forteller Fjellberg.

Vakthold om natten

– Det er ventet bra vær til kvelden og natten – kaldt og lite vind – men onsdag vil det antakelig blåse opp litt igjen, men det er fortsatt bare snakk om laber bris.

Som de foregående nettene, vil det heller ikke natt til onsdag drives aktivt slukningsarbeidet når mørket senker seg over Vrålivarden og området rundt. Men nok en natt vil Fjellbergs folk stå vakt sammen med mannskaper fra Heimevernet.

– Det vil primært være ved bebyggelsen, legger han til.

Selv om flammene har herjet i det tørre gresset i over to døgn, har verken liv, hus eller hytter gått tapt i den største av de mange brannene i Sør-Rogaland denne våren.

Kalles inn til avhør

Det var trolig en sigarettglo som startet brannen ved Vrålivarden, og det var mannen som mistet den, som meldte fra. Han og flere andre skal inn til avhør for å forklare seg om det som skjedde.

– Vi gjør våre undersøkelser. Både navngitte personer og andre vitner blir avhørt for å finne ut om det har skjedd noe straffbart, sier etterforskningsleder Magnar Hetland ved Sandnes politistasjon til Stavanger Aftenblad.

Nettopp det at det er så lite som skal til, gjør at Terje Fjellberg på det sterkeste advarer mot bruk av åpen ild.

– Det må være åpenbart at folk må være utrolig forsiktige.

Ny innsats onsdag

Selv om både helikoptre og mannskaper på bakken har lagt ned en enorm innsats og oppnådd mye i løpet av tirsdagen, sier faglederen at det er for tidlig å si når hele aksjonen kan være over.

– Tirsdag har vært en bra dag for oss, men det blir ny innsats onsdag. Vi må drive både etterslukking og kontroll, og når det er helt slukket, skal vi hente ut utstyr og materiell.

Fjellberg berømmer alle som har bidratt til slukkingen og tror det er mange som ser fram til at det hele kan avblåses og de endelig kan puste ut.

– Det vil jeg tro, ja. Det er mange som har gjort en stor innsats, både våre mannskaper og folk fra andre etater som har bidratt, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus