Roser legevakta etter romfolkoppgjør

STO VAKT: Bevæpnet politi sto utenfor legevakta i Oslo mens to personer fikk behandling etter et voldelig oppgjør i romfolkmiljøet mandag. Foto: Fredrik Hove/Hove Media
STO VAKT: Bevæpnet politi sto utenfor legevakta i Oslo mens to personer fikk behandling etter et voldelig oppgjør i romfolkmiljøet mandag. Foto: Fredrik Hove/Hove Media

Espen Iversen fra Arendal var på legevakta i Storgata i Oslo da flere personer fra romfolkmiljøet kom hastende inn etter gjengslagsmålet i og utenfor et Bingo-lokale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens Iversen ventet på tur for å få tilsyn etter et overtråkk, stormet flere personer med balltre, øks og våpen inn i lokalet. Inn kom også to skadde personer fra slagsmålet.

I en melding på hans egen Facebook-side hyller han nå personellet på legevakta for hvordan de opptrådde mandag kveld.

– Har sett lite i media om legevaktas innsats overfor oss sjukinger som opplevde dette, derfor syns jeg i det minste vennene mine skal få høre at jeg skryter av dem, skriver han.

Meldingen har gått som en storm på Facebook og har over 13.000 likes på bare noen få timer. Over 200 personer har kommentert statusen.

Bakgrunn: Politiet: – Miljøet må selv ta ansvar for volden

– Utrolig god jobb

Iversen mener betjeninga på legevakta informerte de besøkende godt til tross for en vanskelig jobbsituasjon.

– Ekstra imponerende er det når man vet at flere av personalet på det tidspunktet hadde det skikkelig fælt - ikke bare hadde de nettopp fått inn en hardt skadet pasient, nevnte pasient var tidvis omringet av både venner og uvenner som ikke akkurat gikk av veien for å true både leger, sykepleiere og andre ventende med dødstrusler.

Flere av de ventende skal ha blitt skremt etter at de ble evakuert ut av lokalet. I ettertid hyller Iversen allikevel de som var på jobb på legevakta for måten de tok hånd om de ventende.

– I etterkant av hendelsen fikk barna tilbud om å prate med noen sammen med foreldrene sine. Alle ble også tilbudt både matbit og noe å drikke rett etterpå, selv om dette ikke varte i mer enn kanskje halvannen time fra start til sikker slutt, skriver han.

Les også: – Høyt konfliktnivå i romfolkmiljøet

– Settes pris på

Flere av de som har kommentert statusen gir Iversen støtte og mener det er positivt at noen gir noe tilbake til norsk helsevensenet.

ABC Nyheter har vært i kontakt med en sykepleier på legevakta, men hun ønsker ikke å stå frem med navn. Hun sier hun har lest meldingen og syntes det er bra at Iversen forteller om sin opplevelse.

– Vi får veldig ofte høre de dårlige episodene om helse-Norge, sier hun.

Deretter følger hun opp med:

– Det settes utrolig stor pris på at noen tar seg tid til å gi ros om hvordan de har hatt det hos oss, sier hun.

Les også: Alvorlige voldsepisoder i Oslo knyttes til romfolkmiljøet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus