Politiet avviser kritikken fra rommiljøet

HOLDER VAKT. Bevæpnet politi holder vakt i en korridor på Ullevål Universitetssykehus i Oslo hvor to personer ligger hardt skadet etter et oppgjør mellom to rivaliserende romfamilier mandag kveld. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
HOLDER VAKT. Bevæpnet politi holder vakt i en korridor på Ullevål Universitetssykehus i Oslo hvor to personer ligger hardt skadet etter et oppgjør mellom to rivaliserende romfamilier mandag kveld. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Oslos visepolitimester Roger Andresen mener rommiljøet selv må ta ansvaret for volden mellom de ulike familiene, og ikke skylde på politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Oslo har fått kritikk for ikke å gjøre nok for å hindre den økende voldsspiralen i rommiljøet i Oslo, etter at romleder René Karoli og sønnen hans ble brutalt angrepet i et bingolokale i Oslo mandag.

Politiet går imidlertid hardt ut mot kritikken.

– Det er overhodet ikke riktig. Vi har opp gjennom årene brukt mye ressurser på saker i rommiljøet. Men dette er ikke det letteste miljøet å jobbe med. Vi opplever for eksempel ofte at fornærmede i en sak ikke møter opp til avhør. At politiet ikke når fram med en etterforskning, betyr ikke nødvendigvis at politiet ikke gjør en innsats, det kan også bety at andre involverte ikke gjør nok, sier visepolitimester Roger Andresen til NTB.

Les også: Vakthold rundt skadd sigøynerleder på Ullevål

– Brutalt og voldsomt

Politiet har ennå ikke pågrepet noen for overfallet på romleder René Karoli (49) og hans sønn på Torshov bingo 2. påskedag. Politiet behandler overfallet som et drapsforsøk.

– Vi karakteriserer overfallet som brutalt, voldsomt og målrettet mot de to personene, uttalte fungerende sjef for seksjon for volds- og seksualforbrytelser, Grete Lien Metlid på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Sandrino Karoli og andre familiemedlemmer var vitne til angrepet inne på Torshov bingo, ifølge TV 2.

– De kom inn på bingoen med revolvere, kniver og samuraisverd. De skadet to personer alvorlig og forsøkte å drepe dem. De forsøkte å drepe faren min og lillebroren min, sier Sandrino Karoli.

Oppgjøret mandag skal ha bakgrunn i en mangeårig konflikt, ifølge TV-kanalen.

Politiet er svært tilbakeholdne med opplysninger om mulig motiv og hvem i rommiljøet de mistenker står bak angrepet, men sier de har gode og konkrete opplysninger om hvem som sto bak, inkludert videoopptak fra bingolokalet. De har også gjort en rekke beslag.

Les også: – Tidspørsmål før noen blir drept

Fryktet for livet

Fire personer som ble pågrepet i en bil på Carl Berners plass, skal være knyttet til en annen alvorlig hendelse inne på Oslo legevakt. Også her gikk folk til angrep. De fire er alle siktet for legemsfornærmelse. De skal være i kretsen rundt de fornærmende, og skal ha hjulpet til med å transportere dem til legevakten.

– Hvilken sammenheng dette har med hendelsen på Torshov, må vi komme tilbake til, sier Metlid.

Politiet undersøker også om angrepet på Torshov har sammenheng med en skyteepisode mot en leilighet på Tøyen for to uker siden. Leiligheten disponeres av Karoli-familien.

Ifølge VG skal René Karoli og andre familiemedlemmer ha fryktet for sitt liv de siste ukene.

– Det har vært frykt for at de skulle bli utsatt for drap eller drapsforsøk. Det ble levert anmeldelse og gitt informasjon til politiet om dette i mars, sier Karolis advokat, Joar Berg Henjum, til avisen.

Nulltoleranse

De to skadde er fortsatt under behandling på Ullevål sykehus. De er utenfor livsfare, men har alvorlige skader.

– Vi har fått gjennomført et delvis avhør av en av dem, mens den andre har det vært umulig å snakke med, uttalte Metlid på pressekonferansen.

Politiet står vakt både utenfor og inne på Ullevål sykehus der de to ligger. Dette for å hindre eventuelle nye angrep mot dem.

Politiet sier de nå vil følge miljøet tett fremover, og at de vil ha nulltoleranse overfor nye forsøk på å trekke konfliktene ut i det offentlige rom. De vil også jobbe aktivt for å hindre at konflikten eskalerer videre.

– Vi oppfordrer også alle som kan ha informasjon i saken til å komme til oss, og vi oppfordrer de som var involvert i hendelsen til å melde seg, så de kan få gitt sin versjon av saken, sier Metlid.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus