Carlsen mot Anand i Sandnes i mai

STOROPPGJØR: Magnus Carlsen møter en rekke av verdens beste sjakkspillere på hjemmebane i Sandnes i mai. (Foto: NTB scanpix)
STOROPPGJØR: Magnus Carlsen møter en rekke av verdens beste sjakkspillere på hjemmebane i Sandnes i mai. (Foto: NTB scanpix)

Sandnes får en forsmak på VM-finalen i sjakk når Magnus Carlsen og verdensmester Viswanathan Anand deltar i turneringen Norway Chess i mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om Magnus Carlsen:

* Sjakkspilleren Sven Magnus Øen Carlsen ble født i Tønsberg 30. november 1990 og er nå bosatt i Bærum.

* Som 13-åring ble han verdens yngste stormester på det tidspunktet. Han er den tredje yngste stormesteren gjennom tidene.

* I januar 2010 ble han, som yngste person noensinne, rangert som nummer 1 på ratinglisten til Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE), med en rating på 2810.

* I oktober 2010 vant han VM i lynsjakk i Moskva og ble tidenes yngste verdensmester i lynsjakk.

* I 2011 ble han tildelt Peer Gynt-prisen som den yngste vinneren noensinne.

* Søndag vant Carlsen kandidatturneringen i sjakk i London. Han får dermed utfordre den regjerende verdensmesteren i sjakk, Viswanathan Anand.

* Han har nå en FIDE-rating på 2872.

(Kilder: Wikipedia, Store norske leksikon, FIDE)

I november møter Carlsen inderen Anand til dyst om verdensmestertittelen, men de to topper et sterk felt under turneringen i Sandnes fra 7. til 18. mai.

– For første gang skal Magnus Carlsen spille mot verdenseliten på hjemmebane. Dette blir en perfekt oppladning før han og Anand skal kjempe om verdensmestertittelen, sier styreleder Kjell Madland i Norway Chess til Stavanger Aftenblad.

Reaksjon: Carlsen: - Jeg kan slå Anand når som helst

Kvalitet

Arrangørene har klart å samle åtte av de ti best rangerte sjakkspillerne i verden.

Carlsen er rangert som nummer én i verden og er medlem av Stavanger Sjakklubb. Han vil møte annenrangerte Levon Aronian fra Armenia, Vladimir Kramnik fra Russland (3), Teimour Radjabov fra Aserbajdsjan (4), Sergej Karjakin fra Russland (5), Anand (6), Veselin Topalov fra Bulgaria (8) og Hikaru Nakamura fra USA (9).

Les også: Magnus Carlsen klar for VM-kamp

– Rett og slett et scoop

I tillegg deltar Wang Hao fra Kina (16) og nordmannen Jon Ludvig Hammer (141).

– Dette feltet er bedre enn de som deltok i VM-kvalifiseringen i London. Det er rett og slett et scoop at vi har klart å samle disse deltakerne. Etter det jeg forstår har det aldri skjedd at åtte av de ti best rangerte sjakkspillerne har deltatt i samme turnering, sier Madland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus