Borch: – Jeg pakker ikke inn utspillene mine i pene ord

Professor ved NTNU, Anders Todal Jenssen, er kritisk til det han mener er solospillere i de politiske partiene i Norge. Han mener det er suspekt at Sandra Borch står så alene med sine utspill og tror det kan skade folks inntrykk av partiet. Foto: NTB scanpix
Professor ved NTNU, Anders Todal Jenssen, er kritisk til det han mener er solospillere i de politiske partiene i Norge. Han mener det er suspekt at Sandra Borch står så alene med sine utspill og tror det kan skade folks inntrykk av partiet. Foto: NTB scanpix

Sandra Borch (Sp) har den siste tiden fått flengende kritikk etter kontroversielle utspill. – Jeg vil bare være åpen og tydelig i hva jeg mener, sier hun.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Som politiker har jeg et ønske om å være åpen og tydelig i mine utspill. Derfor kan jeg virke krass, men det handler om at jeg ikke pakker inn utspillene i pene ord.

Det sier Leder for Senterungdommen, Sandra Borch, til ABC Nyheter etter at hun har vært motstand for kraftig kritikk etter utspillet om at hun ønsker grensekontroll inn til Norge. Det fordi landets velstand har gjort Norge til et attraktivt mål for utenlandske kriminelle.

Hun mener manglende personkontroll åpner grensene for stadig flere kriminelle bander fra Schengen-området.

Borch sier hun ikke tar seg nær av kritikken som har kommet etter utspillet.

– Jeg fronter de vedtakende vi i senterungdommen enstemmig har vedtatt på landsmøte, sier Borch.

Bakgrunn: Borch krever stengte grenser

– En solospiller

Professor ved NTNU, Anders Todal Jenssen, er kritisk til det han kaller solospillere i politiske partier.Professor ved NTNU, Anders Todal Jenssen, er kritisk til det han kaller solospillere i politiske partier.

Tirsdag uttalte professor ved NTNU, Anders Todal Jenssen, seg kritisk til det han mener er solospillere i de politiske partiene i Norge.

Han mener det er suspekt at Borch står så alene med sine utspill og tror det kan skade folks inntrykk av partiet.

– Borch er et friskt pust, det skjer mye rundt henne, men det er på godt og vondt. Noen finner det positivt, spennende og som en fornyelse at hun triltrekker seg mye oppmerksomhet. Men det vil gjerne provosere den eldre garden, som kan synes det blir mye «tull og fjas» - og avsporinger. Så dette er et tve-egget, sier han til Nettavisen.

Jenssen er kritisk til debattene Borch har valgt å fronte.

– En del uspill blir vinklet som – og fremstår som – komisk, latterlig og kontroversielle, sier Todal Jenssen - og bemerker at Borch kan være en person for fremtiden, men det vil avhenge av hvor kontroversiell hun blir fremover, mener han.

Les også: Borch grovt netthetset - igjen

Bryr seg ikke

Den unge politikerene stiller seg uforstående til Jenssens utspill. Hun sier uttalelsene som har kommet har vært vedtekter et samlet parti står bak.

– Jeg er definitivt ingen solospiller, sier hun til ABC Nyheter.

Hva syntes du om Jenssens kritikk?

– Man kan ikke bry meg om hva såkalte eksperter mener. Dette er en del av det politiske spillet. Jeg fronter Senterungdommenes vedtekter og har ingen problemer med at det kommer kritikk, sier Borch videre.

Les også: Borch beskyldes for Twitter-snusk

Den unge politikeren blir også beskyldt for å ha kjøpt til seg Twitter-følger etter at hun fikk 30.000 nye følgere på et døgn.

Ungdomspolitikeren avviser imidlertid at hun har betalt for nye følgere.

– Jeg hører folk si det, men det visste jeg ingenting om. Jeg vet ikke hvordan man gjør det heller. Jeg stusser veldig på om noen har betalt for at jeg skal få flere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus