Turist voldtatt i Rio de Janeiro

Politifoto av Jonathan Froudakis de Souza og Wallace Aparecido Silva. Foto: NTB scanpix
Politifoto av Jonathan Froudakis de Souza og Wallace Aparecido Silva. Foto: NTB scanpix

To menn er pågrepet og en tredje er etterlyst etter at en utenlandsk turist ble voldtatt og robbet på en minibuss i Rio de Janeiro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen og hennes kjæreste gikk på bussen på Copacabana. Deretter ba sjåføren og en annen mann alle de andre passasjerene om å gå av, og bussen ble kjørt til utkanten av byen.

Kvinnen sier hun ble voldtatt flere ganger mens bussen kjørte rundt i Rio og over den lange broen over Guanabara-bukten, mens kjæresten ble banket opp og låst fast med håndjern.

Seks timer senere ble paret kastet ut av bussen i byen Itaborai etter at gjerningsmennene hadde tvunget dem til å bruke sine kredittkort til å heve penger og kjøpe varer til dem, ifølge BBC.

Da hadde gjerningsmennene til og med kjørt dem hjem til leiligheten de leide for å hente flere bankkort da kredittgrensa ble nådd.

Politiet leter etter en tredje mann som skal ha gått på bussen senere. Han ble oppringt for å være med på voldtekten.

Politiet har ikke oppgitt identiteten til de to ofrene, men ifølge det franske konsulatet dreier det seg om en amerikansk kvinne og hennes franske kjæreste.

Ran og tyveri er utbredt i Rio, men graden av brutalitet i angrepet på kvinnen og hennes kjæreste har sjokkert lokale medier.

Etter at hendelsen ble kjent, har en brasiliansk kvinne kjent igjen bildene av gjerningsmennene og anmeldt dem for å ha voldtatt henne på en minibuss uka før.

Myndighetene i Rio kjemper for å få kontroll over omfattende kriminalitet før byen neste år er vertskap for fotball-VM og to år senere sommer-OL.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus