Capriles fordømmer Maduros Hitler-hentydning

Henrique Capriles er i full gang med valgkampen foran valget 14. april, når etterfølgeren til Hugo Chávez skal velges. Foto: Marco Bello / Reuters / NTB scanpix
Henrique Capriles er i full gang med valgkampen foran valget 14. april, når etterfølgeren til Hugo Chávez skal velges. Foto: Marco Bello / Reuters / NTB scanpix

Den venezuelanske opposisjonslederen Henrique Capriles fordømmer president Nicolás Maduros beskrivelse av hans tilhengere som Hitlers arvinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den sterke ordbruken og de nådeløse personangrepene er tegn på at valgkampen er i ferd med å rulle i gang foran valget 14. april når etterfølgeren til Hugo Chávez skal utpekes.

Fungerende president Maduro sammenlignet i helgen opposisjonens klager over cubanske leger i landet med forfølgelsen av jøder i Nazi-Tyskland.

– Hitlers arvinger leder an i en kampanje mot det cubanske folk, sa Maduro.

Capriles, som stammer fra polske jøder på morssiden, kalte Maduros utsagn et tegn på både intoleranse og ignoranse.

– Vet han i det hele tatt hvem Hitler var? Hvis han vet, var det han sa grusomt fordi det betyr at han sier at de som er uenige med ham, er drapsmenn, sa Capriles.

Ifølge meningsmålingene ligger Maduro an til å vinne med stor margin etter at Chávez utpekte ham til sin arvtaker før han døde for en måned siden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus