Nordmann døde etter redning i svensk fjellområde

Nordmann døde etter redning i svensk fjellområde
Nordmann døde etter redning i svensk fjellområde

En 46 år gammel nordmann døde mandag kveld etter at han ble funnet like over grensen til Sverige i Salten-området mandag morgen. En 57-åring får behandling på sykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to nordmennene kjørte seg lørdag kveld fast med snøscooteren sin i området rundt innsjøen Pjeskeaure. Først mandag morgen ble 57-åringen funnet av turister i området, melder TV 2.

Før 57-åringen mistet bevisstheten, rakk han å fortelle at 46-åringen lå på isen på innsjøen. Han hadde forlatt 46-åringen i et forsøk på å hente hjelp etter to netter ute i kulda.

46-åringen ble ved 13-tiden funnet bevisstløs i terrenget av et svensk politihelikopter. Han ble brakt til Helgeland sykehus i Mo i Rana, men livet sto ikke til å redde.

57-åringen var sterkt forkommen da han ble funnet og brakt til en fjellstue like sørøst for Sulis på svensk side av grensen. Området ligger mellom Sulitjelma i Norge og Mavas i Sverige og er et øde fjellområde uten veier.

Mannskaper fra Røde Kors, Statens fjelltjeneste og politiet ble kalt ut for å lete på norsk side av grensen, mens svensk redningstjeneste tok seg av letingen på svensk side.

57-åringen som først ble funnet, ble fraktet med helikopter til sykehus i Tärnaby i Sverige. Søndag kveld var han ved bevissthet.


Vis større kart

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus