– Høyt konfliktnivå i sigøynermiljøet

To personer ble kjørt til Oslo universitetssykehus etter å ha blitt knivstukket på Torshov i Oslo mandag kveld. Foto: Fredrik Hove/Hove Media
To personer ble kjørt til Oslo universitetssykehus etter å ha blitt knivstukket på Torshov i Oslo mandag kveld. Foto: Fredrik Hove/Hove Media

Etter voldsepisoden i Oslo mandag er konfliktnivået i sigøynermiljøet nå så høyt at det bare er et tidsspørsmål før noen blir drept, mener privatetterforsker Finn Abrahamsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg tror det er et tidsspørsmål før det går liv i denne konflikten. Dette kan også ramme uskyldige utenforstående hvis de kommer i en hendelse, sier Abrahamsen som tidligere var sjef for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til VG.

To personer ble angrepet med kniv, øks, sverd og skytevåpen i en bingohall på Torshov i Oslo mandag kveld. Ifølge VG var ofrene en av lederskikkelsene i sigøynermiljøet og hans sønn.

Les også: Alvorlige voldsepisoder i Oslo knyttes til sigøynermiljøet

Begge sier til avisa at hevnaksjoner kommer til å bli gjennomført hvis de får tak i gjerningsmennene.

– Da blir det et krigshelvete, sa den ene av de to mandag kveld.

Ved siden av de to ble ytterligere to personer behandlet på legevakten for slagskader mandag kveld. Også her gikk folk til angrep. Politiet kan ikke utelukke at det kan komme flere voldsepisoder.

Finn Abrahamsen.Finn Abrahamsen.

Ifølge Abrahamsen er det en liten kjerne som terroriserer de andre i miljøet. Og konflikten har blusset opp den siste tiden.

– Nå er det tredje og fjerde generasjon som fortsatt driver disse interne kranglene, sier Abrahamsen.

Han forteller at det ligner gjengkriminalitet, og de involverte opererer som et syndikat med forgreininger til Sverige og Tyskland.

Politiet har ikke pågrepet dem som stormet inn i bingohallen og gikk til angrep. Fire personer ble imidlertid pågrepet etter hendelsen på legevakten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus