Alvorlige voldsepisoder i Oslo knyttes til sigøynermiljøet

SPENT SITUASJON. Mandag kveld smalt det nok en gang i det norske sigøynermiljøet i Oslo. Foto: Fredrik Hove/Hove Media
Artikkelen fortsetter under annonsen

To personer ble kjørt til Oslo universitetssykehus etter å ha blitt knivstukket på Torshov i Oslo mandag kveld. Ytterligere to behandles på legevakten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har pågrepet fire personer etter knivstikkingen som skjedde i Vogts gate i Oslo mandag kveld, opplyser Oslo-politiet på Twitter.

– Vi fikk først melding klokka 19.12, det var mange vitner som ringte inn og fortalte om slagsmål i området, både inne på bingoen på Torshov og utenfor. Flere var skadd og det var behov for ambulanse, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Ola Krokan til Dagbladet.

To personer er sendt til sykehus med uavklar tilstand, mens de to behandles på legevakten for slagskader.

– Oppgjør i det norske sigøynermiljøet

Bevæpnet politi rykket raskt til stedet etter at det kom inn meldinger om bruk av øks, sabel, kniv, pistol og automatvåpen i oppgjøret.

– Da politiet kom fram var det nesten ingen som var igjen på stedet. Kort tid etterpå fikk vi melding om en hendelse av samme karakter inne på legevakta. Det ble sett at en bil forlot stedet, og den bilen har vi kontroll på, og fire personer er anholdt og det ble også funnet en pistol, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

ABC Nyheter får opplyst at det utenfor Oslo legevakt ha samlet seg et større antall slektninger og venner til de skadde, og det skal være en amper stemning på stedet.

Ifølge politiet skal det dreie seg om et oppgjør i det norske sigøynermiljøet. Innsatsleder Tore Barstad sier det dreier seg om en gammel konflikt mellom sigøyner-grupperingene.

– Disse miljøene samarbeider ikke nevneverdig med politiet. Vi frykter hevnaksjoner, sier innsatsleder Barstad.

– Hugget i siden

Et øyenvitne sier til VG at en gruppe stormet inn i bingo-lokalet.

– Jeg satt og spilte der inne. Det kom fem-seks personer stormende inn. De gikk rett løs på noen spesielle, forteller øyenvitne.

Et annet øyenvitne forteller om et blodig oppgjør.

– Da jeg kom dit hadde han krabbet over gaten og lå på den andre siden. Han hadde blitt hugget i siden og i armen og blødde voldsomt. Så kom det en svart mercedes av en litt eldre type med fire menn av utenlandsk opprinnelse og de dro ham med seg i bilen, sier vitnet.

Politiet jakter navngitter personer fra begge miljøene som deltok i voldshandlingene.