– Det eneste rettferdige er at James Holms må dø

MASSEDRAPSMANN. James Holmes ble pågrepet utenfor kinoen hvor tolv personer ble drept og 70 såret i byen Aurora 20. juli i fjor. Foto: Reuters
MASSEDRAPSMANN. James Holmes ble pågrepet utenfor kinoen hvor tolv personer ble drept og 70 såret i byen Aurora 20. juli i fjor. Foto: Reuters

Påtalemyndigheten i USA vil be om dødsstraff for James Holmes, som er tiltalt for å ha drept tolv mennesker på en kino i delstaten Colorado fjor. - Det eneste rettferdige, sier pårørende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtalemyndigheten i USA vil be om dødsstraff for James Holmes, som er tiltalt for å ha drept tolv mennesker på en kino i delstaten Colorado fjor.

Det opplyste påtalemyndigheten i delstaten under et rettsmøte i byen Centennial mandag.

Til CNN sier Bryan Beard, som mistet en nær venn i massakren, at han er svært lettet etter å ha hørt at påtalemyndigheten ønske dødsstraff for Holmes.

– Den eneste rettferdige når noen dreper noen, er at de selv må dø, sa han.

Holmes ble pågrepet utenfor kinoen hvor tolv personer ble drept og 70 såret i byen Aurora 20. juli i fjor. Vitner har fortalt at han kastet en røykbombe før han begynte å skyte mot kinogjengerne som så den siste Batman-filmen.

Les også: James Holmes for retten etter Aurora-massakren

– Dødstraff er rettferdig

Våren 2012 skal han ha begynt å kjøpe inn våpen, ammunisjon og eksplosiver. Etter at han strøk på en muntlig eksamen sjuende juni, sluttet han på universitetet hvor han tok en doktorgrad.

– Det er min mening og mitt mål at i straffesaken mot James Eagan Holmes, så er rettferdighet dødsstraff, sa påtaleansvarlig George Brauchler i Arapahoe County mandag.

Holmes skal ifølge nyhetsbyrået AP ha vært svært lite samarbeidsvillig i avhør med politiet, som fortsatt ikke har pekt ut noe klart motiv for de grufulle drapene.

Men i forrige uke opplyste 25-åringens forsvarere at han er villig til å erklære seg skyldig hvis aktor nøyer seg med å be om livsvarig fengsel, og ikke forsøker å få ham dømt til døden.Forslaget ble imidlertid avvist av påtalemyndigheten. Holmes lider ifølge forsvarerne av en psykisk sykdom, og han har fortsatt mulighet til å erklære seg utilregnelig.

Les også: – Drapstiltalte James Holmes har psykisk sykdom

Advarte om Holms

Holmes er siktet for tolv drap og 116 drapsforsøk etter kinomassakren. En psykiater som behandlet Holmes, som er tiltalt for å ha drept tolv mennesker på en kino i Denver, advarte seks uker tidligere om oppførselen hans.

Psykiateren Lynne Fenton på University of Colorado Denver varslet i begynnelsen av juni ansvarlige på universitetet fordi hun var bekymret for den drapssiktedes oppførsel, ifølge lokale medier.

Rettsaken mot Holmes starter 5. august.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus