To nordmenn funnet forkomne i svensk fjellområde

To menn, som angivelig skal være norske, er funnet i forkommen tilstand like over grensen til Sverige i Salten-området. En av dem var bevisstløs og er fraktet til sykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mennene er godt voksne, men er ikke identifisert, skriver Avisa Nordland.

– Vi har ennå ikke fått verifisert identiteten, men har grunn til å tro at de er norske, sier operasjonsleder Tom Ove Hammer i Salten politidistrikt til NTB.

Politiet fikk beskjed fra AMK klokken 10 mandag formiddag om at svensk fjelltjeneste hadde funnet en sterkt forkommen mann i terrenget og brakt ham til en fjellstue like sørøst for Sulis på svensk side av grensen.

– Mannen var i stand til å gi uttrykk for at det var en person til i følget, sier Hammer.

Området mannen ble funnet i ligger mellom Sulitjelma i Norge og Mavas i Sverige og er et øde fjellområde uten veier. Mannskaper fra Røde Kors, Statens fjelltjeneste og politiet ble kalt ut for å lete på norsk side av grensen, mens svensk redningstjeneste tok seg av letingen på svensk side.

Den andre mannen ble ved 13-tiden funnet bevisstløs i terrenget av et svensk politihelikopter og fraktet til Helgeland sykehus i Mo i Rana.

– Vi vet ikke hvorfor han er bevisstløs. Det kan være nedkjøling eller skade, men tilstanden er alvorlig, sier Hammer.

Mannen som først ble funnet er fraktet med helikopter til sykehus i Tärnaby i Sverige.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus