Kong Harald mest populær hos folket

POPULÆR. Kongefamilien holder stillingen hos det norske folk. Mest populær er kong Harald. Hele 91 prosent svarer i en ny meningsmåling at han gjør en god jobb. Her er kongen flankert av dronning Sonja, kronprinsesse Mette-Marit og prins Sverre Magnus under Holmenkollsøndagens hopprenn tidligere i måneden.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
POPULÆR. Kongefamilien holder stillingen hos det norske folk. Mest populær er kong Harald. Hele 91 prosent svarer i en ny meningsmåling at han gjør en god jobb. Her er kongen flankert av dronning Sonja, kronprinsesse Mette-Marit og prins Sverre Magnus under Holmenkollsøndagens hopprenn tidligere i måneden. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kong Harald er fremdeles den mest populære i det norske kongehuset. Det viser en ny meningsmåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele 91 prosent av de spurte mener at Kong Harald gjør en god jobb som representant for det norske kongehuset, og 75 prosent svarer nei på spørsmålet om han bør abdisere til fordel for kronprins Haakon, skriver Dagbladet.

Bare 1 prosent mener at han gjør en dårlig jobb.

På andreplass kommer nettopp kronprins Haakon, som 85 prosent mener gjør en god jobb. Deretter følger dronning Sonja som 80 prosent er fornøyde med, og kronprinsesse Mette-Marit, som får tommelen opp fra 63 prosent av de spurte.

Bare 16 prosent mener prinsesse Märtha Louise gjør en god jobb for kongehuset, mens hennes gemal Ari Behn ikke er nevneverdig populær, hele 72 prosent svarer at de synes han gjør en dårlig jobb.

Her må det imidlertid nevnes at Behn ikke har egne representasjonsoppgaver, og at Märtha Louise har svært få.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus