Stort snøskred i Tromsdalen

STORT SKRED. Det er ukjent om noen er tatt av skredet som stoppet nære bebyggelsen. -Det så ut som om skredet bare rev med seg hele fjellsiden, sier et vitne. Foto: Ben Johansen
STORT SKRED. Det er ukjent om noen er tatt av skredet som stoppet nære bebyggelsen. -Det så ut som om skredet bare rev med seg hele fjellsiden, sier et vitne. Foto: Ben Johansen

Det har gått et snøskred ved Tromsdalen i Tromsø. Trolig ingen tatt av skredet og hjelpemannskapene har avsluttet søket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skredet gikk ovenfor Reinen skole i Tromsdalen. Det var tidlig uvisst om noen var tatt av skredet.

Norsk Folkehjelp og andre frivilligere rykket ut for å bistå i søket.

– Det er ukjent om noen er tatt av skredet, men det er gått i et område som er nært bebyggelse, opplyste Norsk Folkehjelp på vei til stedet.

– Rev med seg hele fjellsiden

Til ABC Nyheter fortalte Ben Johansen som var vitne til raset, at det stoppet ovenfor bebyggelsen i området.

– Jeg var på et treningsrom med god utsikt over Tromsdalen da skredet ble utløst. Skredet var ganske bredt og var kanskje 80-100 meter høyt.

– Det så ut som om skredet bare rev med seg hele fjellsiden, sier han.

Ifølge Nordlys gjennomførte frivillige søk i et populært turområde rett overfor skolen der skredet stanset.

Skredutsatt område

Helikopter og snøscootere ble tatt i bruk for å søke i området. Flere frivillige organisasjoner fikk beskjed om å rykke ut av politiet for å delta i redningsarbeidet.

Ved 15-30-tiden opplyser politiet at søket er avsluttet.

– Letemannskapene avslutter søket og trekker seg nå ut av området. Det er ingenting som tyder på at noen er tatt av skredet, og på grunn av dette og den store skredfaren i området, har man valgt å avslutte søket, sier operasjonsleder Gaute Hoff til NRK.

Stedet skal være svært skredutsatt og det har tidligere blitt bygd skredvoller for å forhindre at skred rammer bebygde områder.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus