Påsketrafikken går uten problemer

HOLD ROEN. Det er ventet lange køer inn mot Oslo mandag. Dette bildet viser påsketrafikken mot Oslo for tre år siden. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
HOLD ROEN. Det er ventet lange køer inn mot Oslo mandag. Dette bildet viser påsketrafikken mot Oslo for tre år siden. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Andre påskedag er hjemfartsdag for mange som har utnyttet påskeferien på fjellet, men trafikken flyter likevel fint mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er strålende vær over store deler av Norge og folk ønsker å nyte det fine påskeværet på fjellet så lenge som mulig.

Første påskedag var det jevn flyt og rolig i trafikken på Østlandet, og vegvesenet tror derfor påsketurister som skal hjem mandag må belage seg på kø.

Veidirektør Terje Moe Gustavsen oppfordrer trafikanter til å beherske seg på veiene.

– Mange har det uforståelig travelt i påsketrafikken. Det er bedre å komme litt senere frem enn å ikke komme frem i det hele tatt, sier Moe Gustavsen til Aftenposten.

Det viktigste rådet fra veimyndighetene er: Tilpass farten etter forholdene og hold fartsgrensen.

– For høy hastighet, manglende bruk av bilbelte og hasardiøse forbikjøringer gir dramatisk forhøyet risiko både for seg selv og medtrafikanter. Forbikjøringer i tett trafikk fører ofte til påkjøring bakfra eller utforkjøring, sier Gustavsen.

Går uten problemer

Statens vegvesen melder om økende trafikken med små køer ved E6 Espa - Minnesund, men trafikken går uten store problemer.

– Det virker som de fleste reiste hjem søndag, så mandag er trafikkflyten stabil, og det er ikke noe kø, sier trafikkoperatør Kristine Våsjø i Vegtrafikksentralen Sør til NTB.

Det er tett trafikk noen steder, men det har foreløpig ikke vært noen uhell på veiene i området.

– Folk er veldig flinke i trafikken i dag. Man må bare gjøre som vanlig og holde fartsgrensa, være oppmerksomme og kjøre etter forholdene, sier Våsjø

Vegvesenet anser Sollihøgda, mellom Hønefoss og Sandvika, som et kritisk punkt for fjellfolket.

Stengte veier i Nord

I Troms må folk belage seg på omkjøringer etter at flere veier er stengt. På fylkesvei 863 mellom Straumbotn - Skalandet og fylkesvei 848 Løksebotn – Mjøsundbrua er stengt henholdsvis på grunn av snøras og for fare for snøras.

Det vil bli tatt en vurdering om man skal igangsette Kolonnekjøring klokken 15.00. Like heldige er ikke fjellfolk som kjører på fylkesvei 91 mellom Breivikeidet-Hov. Der er veien stengt på grunn av fare for ras og veien vil ikke bli åpnet mandag.

I Nord-Norge er ferjeruta mellom Bognes og Lødingen eneste mulighet for å komme seg nordover.

Ferjerutene mellom Drag-Kjøpsvik og Bognes-Skarberget er stengt.

Vegvesenets tips

Her er reiserutene Statens vegvesen foreslår hvis du skal TIL Oslo:

**Fra Valdres mot Oslo: Rv. 35 og rv. 4; Hønefoss (x E16) – Jevnaker – Lunner – Gjelleråsen - Oslo eller Rv. 4, fv. 34 og fv. 33; Bjørgo (x E16) - Dokka- Brandbu-Gjelleråsen-Oslo

**Fra Østerdalen/ Trysil mot Oslo: fv. 24, E16 og E6; Stange – Odalen – Skarnes – Kløfta - Oslo

**Fra Trysil: rv. 20, rv. 2, E16 og E6; Elverum – Kongsvinger – Kløfta - Oslo

**Fra Gudbrandsdalen mot Oslo: Omdirigering på fv. 255 fra Gausdal, sørover på fv. 253 mot Vingnes og videre sørover fv. 331 parallelt med E6.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus