YouTube melder at de tar pause i ti år

Youtube var tidlig ute med aprilsnarr. Foto: COLOURBOX
Youtube var tidlig ute med aprilsnarr. Foto: COLOURBOX

YouTube åpnet aprilsnarrseseongen med sjokkmeldingen om at de tar pause i ti år, og at hele nettstedet ikke er annet enn en åtte år lang konkurranse om den beste videoen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Det er på tide å velge vinneren,» heter det i en tre og et halvt minutt lang video som ble lagt ut på nettsiden søndag kveld, før mars bikket over i april natt til mandag.

Meldingen var klar: Verdens mest populære nettside for deling av videoer lukker mot slutten av dagen for å gå gjennom alle videoer som er mottatt siden starten for åtte år siden, og åpner ikke igjen før i 2023.

«Vi er så nær slutten. I natt ved midnatt tar ikke youtube.com lenger imot videoer. Etter åtte utrolige år er det endelig på tide å gå gjennom alt dere har lastet opp på siden, og starte arbeide med å utpeke en vinner,» sier Tim Liston, som kaller seg konkurransedirektør.

YouTubes sjef Salar Kamangar sier at YouTube ble startet i 2005 som en konkurranse for å finne fram til verdens beste video.

Antoine Dodson, som ble en sensasjon da han i 2010 la ut en musikalsk versjon av et intervju om et husinnbrudd, oppfordrer alle til å se så mange videoer som mulig før YouTube sletter alt

Google, som kjøpte YouTube i 2006, sa for mindre enn to uker siden at en milliard mennesker nå er inne på YouTube hver måned.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus