Sør-Korea lover raskt svar mot Nord-Korea

Sørkoreanske soldater (foran) passer på den nordkoreanske siden. På nordkoreas side ses marsjerende soldater. Dette området i DMZ (den demilitære sonen) kalles Joint Security Area, og inne i det blå huset foregår jevnlige forhandlinger mellom partene. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
Sørkoreanske soldater (foran) passer på den nordkoreanske siden. På nordkoreas side ses marsjerende soldater. Dette området i DMZ (den demilitære sonen) kalles Joint Security Area, og inne i det blå huset foregår jevnlige forhandlinger mellom partene. Foto: Lise Åserud / SCANPIX

Sør-Koreas president Park Geun-hye lover et kraftig og raskt militært svar på enhver nordkoreansk provokasjon, uansett politiske konsekvenser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Om det kommer noen provokasjon mot Sør-Korea og det sørkoreanske folk, bør det komme et sterkt svar i kamp uten politiske hensyn, sa Park til forsvarsministeren og andre tjenestemenn på et møte mandag.

Den klare advarselen fra Park kommer etter at Nord-Korea i helgen sa at det nå foreligger krigstilstand mellom Nord-Korea og Sør-Korea.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus