Livet ble reddet av en helt spesiell katt

Neste gang du er i Londons Covent Garden har du muligheten til å se James Bowen og hans helt spesielle katt, Bob.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tålmodige katten med de grønne øynene og den usedvanlige utstrålingen har forandret livet til eieren James Bowen.

James hadde egentlig ikke lyst på katt, forteller han i sin bok. Han levde fra hånd til munn i en leilighet han hadde fått fra kommunen etter flere år som gatenarkoman.

Da gatekatten Bob dukket opp, hadde James endelig begynt å få styr på livet sitt.

Bob lå i en krok i oppgangen og James la først merke til kattens intelligente øyne. Så merket han at katten var syk og underernært.

Etter noen dager smeltet hjertet og han tok katten med til en veldedig organisasjon for at den skulle få antibiotika.

Det kostet 250 kroner. Mer enn en dagslønn for James på det tidspunktet.

- Det var egentlig mine siste penger, men jeg syntes ikke det var for mye fordi det handlet om å hjelpe noen som virkelig trengte det. Jeg har alltid elsker katter, forteller han i et intervju med avisen Daily Mail.

Katten Bob var så takknemlig for å få hjelp med såret, at den bestemte seg for aldri å forlate James.

- Jeg satte ham fra meg utenfor huset, men han nektet å gå sin vei, forteller James videre. - Jeg skulle inn til byen for å spille på gaten, og da fulgte han etter meg på veien. En dag fulgte han til og med inn på bussen.

Den intelligente katten ble til slutt en del av James' gateshow.

- Før jeg hadde stemt gitaren, begynte myntene å falle på bakken, forteller han Daily Mail.

Men det handler ikke bare om pengene. James forteller at det var vennskapet med katten som gjorde at han klarte å holde seg unna narkotikaen. Det å ta hånd om Bob ga ham en oppgave i livet som hadde mening, på et tidspunkt i livet der han egentlig var dypt deprimert.

Helt fra begynnelsen av vennskapet har katten likt å sitte på James' skuldere, og den liker å ha kontakt med publikum når James spiller. I videoer på nett ser vi den posere foran publikum når James spiller, og sittende på skulderen hans når James er på vei gjennom byen.

Katten Bobs twitterfeed kan leses her og den har også en egen Facebook-side . Bob stiller også opp i tv-programmer når det er nødvendig. Og ja, Bob er i forhandling med Hollywood om rettighetene til en film.

James Bowen har allerede mottatt forskuddet på salg av boken. En ganske stor sum, men mye gikk til å nedbetale gjeld. Derfor er han fremdeles å finne i Covent Garden sammen med katten Bob.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus