Elleveåring tatt for tolv gressbranner

Elleveåring tatt for tolv gressbranner
Elleveåring tatt for tolv gressbranner

En elleve år gammel gutt er avhørt av politiet etter at det er startet en rekke gressbranner på Karmøy søndag kveld. Politiet føler seg sikre på at det er elleveåringen som står bak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Han har kommet med noen røverhistorier, men det er ingen tvil om at det er han som har utført dette, sier operasjonsleder Agnar Austerheim ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til VG.

Et par hundre kvadratmeter er svidd av i de tolv branntilløpene, som ble varslet mellom klokken 18 og 19.30 søndag kveld.

Les også: Brannmannskaper trekker seg ut for natten

Politiet har ikke fått noen forklaring på hvorfor gutten har tent på gresset. Saken overføres til barnevernet etter at foreldrene er varslet.

Austerheim minner om brannfaren og det tørre været. Flere steder på Vestlandet er blitt herjet av en rekke gressbranner i påsken.

– Så tørt som det er nå, er det lett for at det kan få konsekvenser. Dette var i et område hvor det lett kan spre seg, og vi har jo sett branner som har tatt av i det siste. Heldigvis gjorde det ikke det denne gangen, sier operasjonslederen.

Les også: Mange gressbranner i Haugaland og Hordaland

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus