Olje og gass virker forlokkende på ungdommen

VIL SATSE PÅ OLJEBRANSJEN: Nesten halvparten av unge nordmenn kan se for seg en ykreskarriere i oljebransjen. Illustrasjonsfoto: Colourbiox.com
VIL SATSE PÅ OLJEBRANSJEN: Nesten halvparten av unge nordmenn kan se for seg en ykreskarriere i oljebransjen. Illustrasjonsfoto: Colourbiox.com

Nær halvparten av norske ungdommer i alderen 15 til 19 år kunne tenke seg en jobb i vår viktigste eksportnæring: Olje og gass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andelen unge som synes offshorenæringen er attraktiv, har økt med 7 prosent det siste året, viser en undersøkelse fra Ipsos MMI ifølge Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Dette er svært gledelig. Jeg tror det har kommet klarere og klarere fram hvilken stor industri som har bygd seg opp på grunn av oljen og gassen, også på land, sier Jan Hodneland.

Les også: Blir det slutt på fire uker fri i oljebransjen?

Han er direktør for kompetanse i oljeindustriens interesseorganisasjon Norsk olje og gass, som har bestilt undersøkelsen.

Ni av ti av de spurte mener næringen har gode fremtidsutsikter, men bare tre av ti vet hvilken utdanning de bør ta dersom de vil jobbe «i oljå». Mens framtidstroen og interessen gleder Hodneland, er han bekymret for den manglende kjennskapen til hvilken kompetanse som kreves.

– Undersøkelsen bekrefter viktigheten av en profesjonell rådgivningstjeneste i skolen, mener han.

Les også: Oljefunnet som endret alt

Ungdommene svarer nemlig at etter nettet er skolerådgiverne deres viktigste informasjonskilde.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus