Fin flyt i påsketrafikken

GODE FORHOLD TIL TROSS: Det tetter seg gradvis til på veiene ned fra påskefjellet, spesielt mot hovedstaden. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
GODE FORHOLD TIL TROSS: Det tetter seg gradvis til på veiene ned fra påskefjellet, spesielt mot hovedstaden. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Mange velger 1. påskedag som den store returdagen ned fra påskefjellet. Trafikkflyten er bra flere steder i landet, men var søndag ettermiddag i ferd med å tette seg, spesielt inn mot Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag vender mange hjem fra påskefjellet, noe som skaper køer flere steder.

Vegtrafikksentralen kunne søndag ettermiddag melde om kødannelse inn mot hovedstaden, mens trafikken flyter jevnt og fint de fleste andre steder., med unntak av noen lange fergekøer.

Ved Lavik på nordsiden av Sognefjorden kan Bergens Tidende melde om tre kilometer kø og halvannen times ventetid i snøværet for å komme seg på fergen sørover.

Også fergesambandet Brimnes–Bruravik har ekstra lang ventetid når bergensfolket og andre hordalendinger skal hjem fra fjellet, og ved Trengereid omdirigeres deler av trafikken for å unngå lange køer.

Lenger sør rapporterer Stavanger Aftenblad om litt mindre ventetid, mens Fædrelandsvennen kan melde om rolig påskeutfart.

– Det sklir fint, men tar seg nok opp utover kvelden, sier UP-sjef Øystein Krogstad på Sørlandet.

Det fine været som har preget påsken i Sør-Norge har fått mange til å nyte en ekstra dag i fjellheimen, så mange venter sannsynligvis til senere i kveld eller til i morgen før de pakker bilen for hjemturen etter flere fine dager på påskefjellet.

Les også: Strålende påskevær gir de frivillige mye arbeid

Tiltetning ved Sollihøgda

Ifølge VG Nett har dannet det søndag ettermiddag seg køer både på E6 og ved Espa nord for Oslo, samt på E16 ved Sollihøgda mellom Hønefoss og Sandvika.

– Ved Espa er det nå rundt 30 minutters køtid. Fra Hønefoss er det tett trafikk og små kødannelser. For de som har planlagt å kjøre E6 over Minnesund anbefaler en alternativ rute på fylkesvei 24 til E16 ved Skarnes. Den går over Kløfta til Oslo, trafikkoperatør Nils Aae ved Vegtrafikksentralen til VG.

Han forventer likevel mer trafikk ned fra fjellområdene i morgen, 2. påskedag fordi han tror mange vil ønske å ta en ekstra dag på fjellet i og med at værutsiktene fortsatt er bra. Men han anbefaler bilister som skal kjøre i morgen om å planlegge turen og beregne god tid.

– Skal du kjøre mandag, så bør du tenke på å starte et par timer tidligere enn hva du normalt ville ha gjort, sier Aae videre til avisen.

Les også: Norge delt på tvers av snøras

Ikke vanskelige forhold

Statens vegvesen melder gjennom sin trafikkmeldingstjeneste på etatens hjemmesider ikke om spesielt vanskelige forhold, med unntak av manuell dirigering av trafikken på grunn av en bilberging ved Aurdal mellom Fagernes og Nes.

Lenger nord i landet, er imidlertid flere veistrekninger stengt på grunn av snøras.

– E6 mellom Skarberget og Sætran stengte i går på grunn av rasfare. Omkjøringen via Kjøpsvik er stengt på grunn av rasfare. Dermed må folk kjøre omveien Riksvei 85. Det er noen timer ekstra, sier vaktoperatører i Vegtrafikksentralen i Nord-Norge Grete Turmo Hatten til NRK.

Les også: Bil knust av snøskred i Troms

Sjekk her for oppdateringer

Trafikantene oppfører seg bra

Samtidig melder Utrykningspolitiet, som har satt inn ekstra bemanning i anledning påskehjemfarten, om gode forhold på veiene og at bilistene stort sett oppfører seg pent i trafikken.

– Det har vært gjennomgående bra oppførsel i påsketrafikken, selv om vi har hatt en del tilfeller av folk som har kjørt for fort på veiene. Vi kommer til å være mye på hjul under hjemfarten i dag og i morgen. Der har vi satt inn ekstra mannskap for å sørge for at vi får luket ut de som skaper utrygge situasjoner i trafikken, sier sjef for Utrykningspolitiet, Runar Karlsen, til VG.

Personvernpolicy