Regjeringen skjerper kontroll med utestedene

Arbeidsminister Anniken Huitfeldt mener økt bruk av uanmeldte tilsyn kan avdekke sosial dumping og useriøsitet i utelivsbransjen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Arbeidsminister Anniken Huitfeldt mener økt bruk av uanmeldte tilsyn kan avdekke sosial dumping og useriøsitet i utelivsbransjen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) varsler økt bruk av uanmeldte tilsyn i utelivsbransjen. Hensikten er å avdekke useriøsitet og sosial dumping.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et tildelingsbrev til Arbeidstilsynet ber hun om at utelivsbransjen blir prioritert, skriver Dagbladet.

– I tildelingsbrevet ber jeg Arbeidstilsynet om å gjøre flere uanmeldte tilsyn og jeg ber dem spesielt om å prioritere utelivsbransjen. Målet er å få et bedre arbeidsmiljø. De fleste i bransjen er seriøse aktører, men de useriøse aktørene gjør konkurransesituasjonen vanskelig, sier Huitfeldt til avisen.

Les også: NHO og verftene tapte lønnsstrid i Høyesterett

Rundt 20 prosent av Arbeidstilsynets tilsyn i 2011 var uanmeldte. Huitfeldt ønsker ikke å tallfeste hvor mange tilsyn hun vil ha fra nå av.

Hun mener det er viktig med tett samarbeid mellom etatene, blant annet mellom Arbeidstilsynet, Mattilsynet og Skatteetaten, i saker som berører utelivsbransjen.

– Det er typisk at de som bryter én lov samtidig også bryter flere. Derfor er det viktig med samarbeid mellom etatene, sier Huitfeldt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus