Over og ut for O'Neill

En noe betuttet Martin O'Neill måtte se sine spillere tape mot Manchester United på lørdag - lite visste han at det skulle bli hans siste kamp i sjefsstolen på Stadium of Light. Foto: AP Photo/Scott Heppell
En noe betuttet Martin O'Neill måtte se sine spillere tape mot Manchester United på lørdag - lite visste han at det skulle bli hans siste kamp i sjefsstolen på Stadium of Light. Foto: AP Photo/Scott Heppell

Sunderlands tålmodighet med manager Martin O'Neill tok slutt etter lørdagens 0-1-tap for Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare timer etter nederlaget besluttet den nordengelske klubben å sparke 61-åringen. Han fikk dermed drøyt én sesong i managerstolen i Sunderland.

De siste ukene har Sunderland levert en rekke skuffende resultater, og åtte kamper er gått siden forrige seier i Premier League.

Sunderland bekreftet lørdag kveld på sitt nettsted at klubben og O'Neill har skilt lag.

Les flere fotballnyheter fra inn - og utland

– Klubben vil takke Martin og ønsker ham lykke til i framtiden. Det vil komme en kunngjøring vedrørende hans etterfølger i løpet av de kommende dagene, heter det også i uttalelsen.

Vond rekke

Sunderland er nummer 16 i Premier League og ligger bare ett poeng over nedrykksstreken. Tross to poeng på åtte kamper var O'Neill optimistisk med tanke på å redde plassen i Premier League, men det får han ikke sjansen til.

Følg Sunderland tett her

– Det er en enighet blant spillerne om at vi kan klare det. Og jeg er like lystig som alltid. Totalt sett var jeg fornøyd med prestasjonen i dag, og jeg tror dette lover godt, sa nordiren like etter hjemmetapet for United.

Martin O'Neill ble ansatt som manager i Sunderland i desember 2011. Før det var han manager i Aston Villa, og han har også ledet blant andre Celtic og Leicester.

Les også: Kompany tilbake med scoring

Femte mann ut

Manageren er den femte som er blitt sparket av en Premier League-klubb denne sesongen. De siste fem månedene har Brian McDermott (Reading), Nigel Adkins (Southampton), Mark Hughes (Queens Park Rangers) og Roberto Di Matteo (Chelsea) måttet se seg om etter nye jobber.

Adkins har overtatt for McDermott i Reading, mens Di Matteo nå er spillselskapenes favoritt til å erstatte O'Neill. (©NTB)

Les også: Jubilerte med frisparkperle mot Chelsea

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus