Mange branner i Hordaland påskeaften

Politiet i Hordaland er oppgitt over en stor mengde gress- og bråtebanner i fylket den siste tiden. Hittil på påskeaften har det vært fem branner og politiet gjør oppmerksom på at folk kan bli bøtelagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannene på påskeaften er de siste i en lang rekke slike tilfeller i distriktet i mars, og operasjonsleder Erik Gjesdal i Hordaland politidistrikt sier til Bergens Tidende at folk som ulovlig tenner opp ild kan risikere store bøter og forelegg.

– Vi oppretter sak i alle tilfellene hvor det er branner. Så vil etterforskningen vise om det er grunnlag for å gå videre, sier Gjesdal og minner om at flere kommuner, ikke minst Bergen, har innført forbud om å tenne åpen ild.

Travel lørdag

Lørdag har vært en travel dag så langt for både politi og brannmannskaper. Tidlig på formiddagen forårsaket barn en liten brann på en hageflekk i Landås i Bergen, mens senere ble det meldt om større branner.

På Os utenfor Bergen fikk politiet melding om en gressbrann kl. 13.50. Denne endte opp med å svi av hele tre mål på Kuhnle. Klokken 14.39 fikk politiet melding om en bråtebrann ute av kontroll på Søfteland. Den bredte seg over et område på rundt 100 kvadratmeter, men ble slukket før brannmannskapene ankom stedet.

Boliger utsatt

I Fana tok det til å brenne i gress og kratt i et boligområde, og en terrasse tok fyr som følge av dette. Brannmannskapene fryktet en stund at brannen ville true flere hus i området, men ved 15.30-tiden var brannen slukket.

I et hus i Alversund begynte brannalarmen å pipe ved 15-tiden. Det viste seg å være en tørrkokt kjele som sørget for kraftig røykutvikling, men ingen flammer.

I nabofylket Rogaland melder Stavanger Aftenblad om en gressbrann i Sola som kom ut av kontroll og antente et bolighus.

Huseieren ble kjørt til legevakt med brannskader på hendene, og huset skal være totalskadd.

Senest klokken 15.50 opplyste brannmannskapene at de ennå ikke hadde kontroll over brannen.

Personvernpolicy