NAF:

Én av tre vil legge om til kollektivt

Én av tre vil legge om til kollektivt
Én av tre vil legge om til kollektivt

Hver tredje nordmann bytter gjerne til kollektivtransport – dersom tilbudet blir bedre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser en undersøkelse gjort for Norsk Automobil-Forbund (NAF).

NAF har ikke begrenset seg til folks forhold til bil når de har fått Norstat til å gjennomføre en større undersøkelse. De har også sett på hvor mange som kunne tenke seg å la bilen stå.

I tillegg til å være åpne for å gå over til buss og bane, er mange også positive til å bruke innfartsparkeringer, opplyser forbundet.

– Dette viser at folk tar utfordringene om transport inn og ut av storbyene på alvor, sier kommunikasjonssjef Inger Elisabeth Sagedal.

Les også: NSB-overskudd skal gi bedre tog- og busstilbud

De som er mest villige til å la bilen stå, er sørlendinger og telemarkinger. Her svarer hele 43 prosent at de vil endre reisevaner dersom kollektivtilbudet blir bedre.

Og selv i Oslo, som allerede har en kollektivandel på 69 prosent, er 15 prosent villige til å bytte transportmiddel, men igjen med forbeholdet om at tilbudet må bli bedre.

– Dette viser at det er mulig å få en enormt stor del av trafikantene i våre større byer til å bruke kollektivtransport, sier Sagedal.

Les også: SV vil ha ulik årsavgift i bygd og by

Hun synes resultatet er gledelig og tar det som en støtte til NAFs foreslåtte modell med innfartsparkering langs hovedveiene og buss inn til byen i sammenhengende kollektivfelt.

Personvernpolicy