Tysk syklist: – Tok doping som om det var pasta

Schumacher har fra før vært utestengt fra sykkelsporten i to år etter positive dopingtester under Tour de France og OL i 2008. Nå står tyskeren åpent fram med sine synder. Foto: AP / NTB scanpix.
Schumacher har fra før vært utestengt fra sykkelsporten i to år etter positive dopingtester under Tour de France og OL i 2008. Nå står tyskeren åpent fram med sine synder. Foto: AP / NTB scanpix.

Den tyske syklisten Stefan Schumacher innrømmet fredag å ha dopet seg under tiden i Gerolsteiner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Schumacher har fra før vært utestengt fra sykkelsporten i to år etter positive dopingtester under Tour de France og OL i 2008. Nå står tyskeren åpent fram med syndene sine.

– Jeg har tatt EPO, veksthormon og kortison. Det ble gjort systematisk. Jeg er ikke stolt av det, men slik var det. Doping ble en naturlig del av mine daglige rutiner, som å spise pasta etter trening, sier Schumacher til den tyske avisen Der Spiegel.

Les også: - Danske syklister var dopet i 2004-OL

Dopingbruket skal ha skjedd mellom 2006 og 2008 da Schumacher var i Gerolsteiner-laget. Han forteller at lagdoktorene aktivt bidro med å dope syklister og at dopingmidlene nærmest flommet over i lagbussen.

– Alle kunne ta ulike midler ut av medisinboksen. Det var ren galskap, forteller Schumacher.

Tyskeren sykler i dag for det danske laget Christina Watches. Sportsdirektør Claus Hembo mener det var viktig at Schumacher fortalte sin dopinghistorie til omverdenen.

– Stefan har vært modig og stått fram av fri vilje. Vi støtter ham 100 prosent i det valget. Han er fortsatt vår kaptein, sier Hembo.

Erkjennelsen er en av flere den siste tiden etter at Lance Armstrong sto fram og innrømmet å ha dopet seg til blant andre sju Tour de France-titler.

Les også: Rasmussen: – Dopingen og løgnene var verdt det

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus