Kvinne nekter for å ha drept ektemann

Mannen ble funnet død i konas utbrente kabriolet på denne parkeringsplassen i Lier. Kvinnen er siktet for forsettlig drap, men nekter straffskyld. Hun skal framstilles for varetektsfengsling lørdag. Foto: Thomas Winje Øijord (NTB scanpix)
Mannen ble funnet død i konas utbrente kabriolet på denne parkeringsplassen i Lier. Kvinnen er siktet for forsettlig drap, men nekter straffskyld. Hun skal framstilles for varetektsfengsling lørdag. Foto: Thomas Winje Øijord (NTB scanpix)

Den 52 år gamle kvinnen som er siktet for forsettlig drap på sin mann i Lier, nekter straffskyld og stiller seg uforstående til siktelsen. Hun skal fremstilles for varetektsfengsling lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnens advokat Bent Luther skal møte sin klient i løpet av langfredag.

– Jeg har ennå ikke fått sakens dokumenter eller møtt henne, men har vært i kontakt med henne etter at hun ble pågrepet. Hun er sterkt preget av hendelsen og stiller seg uforstående til siktelsen. Hun nekter straffskyld, sier Luther til NTB.

Han forventer å få lest sakens dokumenter i løpet av fredag ettermiddag og tar sikte på å få møte sin klient i løpet av ettermiddagen og kvelden.

Politiadvokat Jarle Vist i Søndre Buskerud politidistrikt bekrefter at kvinnen vil bli framstilt lørdag.

– Noe tidspunkt er ikke bestemt ennå, men det vil bli i løpet av lørdag, sier Vist til NTB. Han har få nye opplysninger å komme med i saken, men bekrefter at politiet har fått inn relevante tips etter at de gikk ut og ba om tips fra publikum.

Les også: Kvinne siktet for drap på ektemannen etter bilbrann

– Noen av disse tipsene har vært interessante nok til å gå videre med, sier Vist.

Utbrent bil

Kvinnens 57 år gamle ektemann ble onsdag funnet død i en utbrent bil i Lier i Buskerud. Verken bilen eller ektemannen ble meldt savnet av den nå drapssiktede kvinnen fra Tranby i Buskerud.

– Siste sikre livstegn fra mannen er mandag klokken 15. Da snakket 57-åringen på telefon med en bekjent. Det var en helt normal samtale, sier politiadvokat Ingunn Hodne i Søndre Buskerud politidistrikt til Drammens Tidende.

Les også: Mannen ikke meldt savnet av drapssiktet kone

Ifølge avisen var ekteparet i ferd med å gå fra hverandre og var involvert i en tvist om barnefordeling. Parets tre mindreårige barn, som fortsatt bor i deres felles hjem på Tranby, tas nå hånd om av øvrig familie.

Tips og observasjoner

Politiet har fått inn flere interessante tips i saken. Politiet ber alle som var ute natt til onsdag, og andre som har gjort observasjoner, om å melde seg. Etterforskerne prøver nå å finne ut hvor den mørkeblå BMW kabrioleten har beveget seg i tidsrommet mandag ettermiddag til onsdag.

Les også: Person funnet død i utbrent bil i Lier

De nærmeste dagene vil familie og nær omgangskrets bli avhørt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus