Slutt på feriefri i skoletiden

Det skal bli vanskeligere for foreldre å ta ut elevene fra undervisningen for å dra på ferie. Fotoillustrasjon: Colourbox.com.
Det skal bli vanskeligere for foreldre å ta ut elevene fra undervisningen for å dra på ferie. Fotoillustrasjon: Colourbox.com.

Skolene i Oslo strammer inn regelverket slik at foreldre ikke kan ta ut elevene fra undervisningen for å dra på ferie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elevene i Oslo er blant de første i landet som fra høsten av vil merke de nye retningslinjene.

– Det er 190 skoledager i året, og det er 175 fridager. Og jeg mener at som hovedregel så må man kunne dyrke fritidsaktivitetene sine på fritiden, og i de lange og gode feriene vi har, sier skolebyråd Torger Ødegaard (H) i Oslo kommune til NRK.

Han får støtte fra kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV), som opplyser at skoler bør være varsomme når de vurderer elevpermisjon.

Les også: Slik unngår du å få syke barnehagebarn

De nye retningslinjene i Oslo gir rektorene klar beskjed om å si nei til søknader om ferier midt i skolesesongen.

– Den viktigste forskjellen er at det eksplisitt sies at det ikke skal gis fri ved prøver og eksamener. Det skal heller normalt ikke gis fri ved ferier eller festpregede familieaktiviteter, sier Elin Brandsæter, rektor ved Ruseløkka skole.

Hittil i år har foreldre ved hennes skole sendt inn over 70 søknader om å ta ut elever av skolen en kort periode. De fleste søknadene handler om å ta med ungene på ferie.

Les også: Slik får du barna til å sove i sommer

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus