Benítez gir målskye spisser ekstratrening

Livet i blått har ikke bare vært enkelt for Fernando Torres. Her fra bortekampen mot Steaua Bucuresti for tre uker siden da han igjen forble målløs. Foto: EPA/ROBERT GHEMENT
Livet i blått har ikke bare vært enkelt for Fernando Torres. Her fra bortekampen mot Steaua Bucuresti for tre uker siden da han igjen forble målløs. Foto: EPA/ROBERT GHEMENT

Nettkjenningene uteblir for Fernando Torres og Demba Ba. Nå tar Chelsea-treneren tak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er lenge siden synet av Fernando Torres alene med keeper var så godt som ensbetydende med mål.

29-åringen står med relativt beskjedne syv scoringer i inneværende Premier League-sesong og har ikke funnet veien til nettmaskene på engelsk jord på tre måneder.

Klikk her for å holde deg oppdatert på Chelsea

Slikt uroer en trener for en av ligaens aller største klubber. Det var derfor alt annet enn overraskende at en hardt presset Rafael Benítez valgte å hente inn Demba Ba fra Newcastle i januar.

Les også: - Fikk ikke nok tid i Chelsea

Men målene har ikke kommet på bestilling fra senegaleseren heller. Ett mål på de ti siste kampene har gjort Chelsea svært avhengige av den målfarlige midtbanetrioen Frank Lampard, Eden Hazard og Juan Manuel Mata.

Frank Lampard: Har satt Ba og Torres i skyggen foran mål. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNISFrank Lampard: Har satt Ba og Torres i skyggen foran mål. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS

Desperate tider krever desperate handlinger, heter det i England. For Benítez betyr det å la duoen bli igjen på trening når de andre spillerne går hjem.

Trening gjør mester

- Det eneste man kan gjøre er å fortsette å trene. Da vil selvtilliten foran mål komme tilbake. De trener, jobber hardt og har ekstraøkter. De gjennomfører spesifikke øvelser etter trening - av og til blir de igjen for å trene på bevegelser og avslutninger, kan Benítez fortelle til The London Evening Standard.

Den spanske taktikeren hevder han ser tegn på bedring på treningsfeltet til Chelsea i Cobham, og mener begge har det som skal til.

Få med deg alt om engelsk fotball her

- Torres trente veldig bra, scoret mange på trening og scoret deretter mot Steaua Bucuresti. Ba er en fantastisk avslutter og viser det på trening. Mot West Ham var han uheldig og møtte en veldig god keeper, men det var ikke normalt (at han misset så mange sjanser).

- Du ser på måten de trener på at de kan å score mål. Ba hadde en dårlig dag mot West Ham, men han vet hvordan han skal putte ballen i nettet, sier Benítez.

- Kan skape rom for andre

I Chelseas jakt på direkte adgang til Champions League-fotball neste år, har andre spillere stått fram. Den tidligere nevnte trioen, bestående av Lampard, Mata og Hazard, har tilsammen scoret 30 seriemål i 2012-2013.

Les også: Ferguson vil slå Chelseas poengrekord

Den kreative kraften på midtbanen blir utvilsomt viktig om Chelsea skal holde unna for Arsenal og Tottenham i serien og jakte pokaler i Europa League og FA Cupen, men Benítez påstår at Ba og Torres er helt vesentlige for at midtbanespillerne har funnet veien til nettmaskene så ofte som de har gjort.

- Når Torres eller Ba er på topp og holder seg langt oppe på banen, kan de skape rom for giftige spillere bak seg selv om de ikke er direkte involverte i spillet. Da får Hazard, Mata og co. rom til å utgjøre forskjellen, sier han.

Les også: Dette motiverer United-stjerne

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus