Dette motiverer United-stjerne

Vincent Kompany og Manchester City kunne juble i fjor vår, men et mirakel må til om Roberto Mancinis menn skal gjenta bedriften i mai. Foto: AP Photo/Jon Super
Vincent Kompany og Manchester City kunne juble i fjor vår, men et mirakel må til om Roberto Mancinis menn skal gjenta bedriften i mai. Foto: AP Photo/Jon Super

Chris Smalling lar seg inspirere av hjerteskjærende nederlag i 2012.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avslutningen på fjorårets Premier League-sesong vil alltid minnes som en av de mest dramatiske noen sinne.

Sergio Agüero sitt overtidsmål mot Queens Park Rangers sørget for det første ligagullet på 44 år for den blå delen av Manchester.

For den røde delen ble det et nederlag av den mest hjerteskjærende sorten som sent, om noen gang, vil glemmes.

En skadet Chris Smalling måtte se Manchester United gi fra seg tronen fra sofakroken da det viste seg at Uniteds seier borte mot Sunderland ikke var nok. I år, derimot, har han vært en bidragsyter til at Alex Fergusons menn leder med hele 15 poeng på sin nærmeste nabo når ni kamper gjenstår.

Les også : Ferguson vil slå Chelseas poengrekord

Revansjen, og ligagullet med det, er så godt som sikret. Hvordan? Ved å føle på smerten fra det som skjedde i fjor, skal man tro Smalling.

- Måten vi tapte på i fjor har motivert oss i hele år, sier forsvarsspilleren.

Viktig helg i vente

- Jeg tror spillerne har sett tilbake på det som skjedde i fjor og innsett at de ikke vil oppleve det igjen. Jeg tror den innstillingen har vært openbar hele sesongen. Før kampen mot Sunderland trodde vi ikke at vi hadde en sjanse til å vinne serien, men å komme så nærme gjør det hele enda verre.

Få med deg alt det siste fra Fotball-verdenen her

Lite tyder på at et lignende scenario vil utspille seg i år - mye skal gå galt om Smalling og co. gir fra seg ledelsen de har oppbygget seg.

I tillegg, tross nederlaget mot Real Madrid og den påfølgende exiten fra mesterligaen for litt over tre uker siden, er «de røde djevlene » med i kampen om flere troféer. Kommende mandag, 48 timer etter ligakamp mot Sunderland på Stadium of Light, venter Chelsea i en omkamp av kvartfinalen i FA Cupen.

Ifølge Smalling kan den kommende helgen langt på vei avgjøre hvorvidt Manchester Uniteds sesong blir en suksess eller ikke.

- Vi spiller på lørdag og på mandag, og vi har mange viktige kamper i vente. Det er to store oppgjør, en i ligaen og en i cupen, som kan bli svært viktige for det endelige utfallet, sier 23-åringen.

Les også: Luca Toni: - Jovetic er for god for Arsenal

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus