Åpen for alle - alltid

Mars har mistet penisen igjen

Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi ville ikke ha en kastrert krigergud utenfor sin residens. Foto: AFP / NTB scanpix.
Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi ville ikke ha en kastrert krigergud utenfor sin residens. Foto: AFP / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Silvio Berlusconi ville ikke ha en kastrert krigergud utenfor statsministerboligen og sørget for at Mars fikk ny penis. Nå er den fjernet igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Italias tidligere statsminister fikk gjennomgå da han i 2010 betegnet den drøyt 1.800 år gamle marmorstatuen av Venus og Mars som «mangelfull».

Berlusconi beordret rask inngripen og sørget for at Mars fikk ny penis mens krigergudens elskerinne, kjærlighetsgudinnen Venus ble utstyrt med ny høyrehånd.

Prisen for de nye kroppsdelene på statuen utenfor den italienske statsministerboligen Palazzo Chigi i Roma, var på drøyt 500.000 kroner.

Mens opposisjonen raste over pengebruken, var andre bestyrtet over det de oppfattet som skjending av et historisk kunstverk.

At statuen, som trolig sto ferdig i år 175, bare var på utlån fra Nasjonalmuseet i Roma, gjorde ikke saken bedre.

Ikke før var Berlusconi ute av regjeringsstolen i mai i fjor, før museet sørget for å få statuen tilbake.

Kunsthistorikeren Giovanna Bandini fikk i oppgave å tilbakeføre statuene til den stand de var i før Berlusconis inngripen.

– Denne restaureringen var ikke i tråd med våre prinsipper, slår hun fast overfor avisen Il Messaggero.

Nå har Venus igjen mistet hånden, mens krigerguden Mars er kastrert slik han var da statuen ble funnet i Ostia utenfor Roma i 1918.