Storangrep sinker internett

Storangrep sinker internett
Storangrep sinker internett

Et voldsomt nettangrep har denne uka senket farten på internett verden rundt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepet er rettet mot organisasjonen Spamhaus, som hjelper folk å filtrere vekk uønskede meldinger fra eposten sin. Men det er så massivt at det virker inn på netthastigheten generelt, og dermed rammer brukere av en rekke andre tjenester.

Det såkalte tjenestenektangrepet (Distributed denial of service – DDoS) oversvømmer servere med meldinger fra en stor mengde datamaskiner. Dette gjør at mottakeren strever med å sortere ønsket internettrafikk fra uønsket.

– Angrepet anslås til 300 gigabits per sekund, så vi kan bekrefte at det er en av de største DDoS-operasjonene vi har sett til nå, opplyser nettsikkerhetsselskapet Kaspersky Lab.

Den pågående «nettkrigen» startet da Spamhaus besluttet å blokkere serverne til den nederlandske vertstjenesten Cyberbunker, som tilbyr serverplass til alle typer nettjenester unntatt de som inneholder barnepornografi eller terrormateriale.

Cyberbunker hevder Spamhaus misbruker sin posisjon når de vil avgjøre hva som er lov på nettet, og Spamhaus mener Cyberbunker er ansvarlig for angrepet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus