Anders (31), Robert (39) og Børge (36) antas omkommet i snøskred

Skredgruppa og letemannskaper gjør seg klare til å reise inn i Tromdalen på Senja for å vurdere skredfaren onsdag formiddag etter at tre menn i 30-årene trolig er omkommet. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Skredgruppa og letemannskaper gjør seg klare til å reise inn i Tromdalen på Senja for å vurdere skredfaren onsdag formiddag etter at tre menn i 30-årene trolig er omkommet. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

De tre ble trolig tatt av to forskjellige skred. Eksperter har vurdert det som for farlig å sende letemannskaper i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FAKTA om snøskredet på Senja
Skredet gikk i et fjellområde i Tromdalen i Berg kommune i Troms tirsdag ettermiddag.

* De tre scooterførerne Børge Gundersen (36) og brødrene Anders (31) og Robert Werner Mortensen (39), alle fra Berg, dro ut fra en hytte ved 11-12-tiden.

* Tirsdag kveld betegnet politiet dem som antatt omkommet.

* Politiet tror skredet gikk noen timer før de fikk melding ved 16.30-tiden. De tror de forulykkede ble tatt av to skred som gikk med noe mellomrom i området.

* Letemannskapene fant om kvelden en hjelm på overflaten av skredet, og gravde fram en av scooterne deres.

* Værforholdene og skredfaren gjør at letemannskapene foreløpig ikke kan gå inn i området. Politiet vil vurdere situasjonen fredag morgen

NTB

Det var Børge Gundersen og brødrene Anders og Robert Mortensen som trolig ble tatt av skredet i Tromsdalen, melder Nordlys. Alle tre er fra Berg kommune.

Leder i Berg meninghetsråd Marit Reinertsen kjente alle tre, og sier ulykken har gått hardt innpå lokalsamfunnet.

Les også: Ordfører: – Det er tungt for alle sammen

- De er venner av mine sønner. Det er ikke så veldig mye jeg kan si, bortsett fra at jeg ser mine unge sønner er svært berørt over å ha mistet sine kamerater, som de har vært mye sammen med, sier Reiertsen til Nordlys og legger til:

- Det var fine gutter.

To skred

Skredgruppa og letemannskaper gjør seg klare til å reise inn i Tromdalen på Senja for å vurdere skredfaren onsdag formiddag etter at tre menn i 30-årene trolig er omkommet. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixSkredgruppa og letemannskaper gjør seg klare til å reise inn i Tromdalen på Senja for å vurdere skredfaren onsdag formiddag etter at tre menn i 30-årene trolig er omkommet. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Ole Brendrup Sæverud, politimester i Troms, sier til NTB at de tre trolig har blitt tatt av to forskjellige skred.

– Observasjoner på stedet tilsier at det har gått to ras i det samme området og at de tre er tatt i to omganger. Det er også sannsynlig at raset gikk noen timer før politiet fikk melding klokken 16.38 tirsdag, opplyser han overfor NTB.

De tre dro ut fra brødrenes familiehytte ved 11-12-tiden tirsdag og er ikke sett siden.

Usikkerhet

En skredekspert Norges Geotekniske Institutt (NGI) begynte ved 13-tiden å ta seg inn mot skredområdet i Tromdalen.

De måtte imidlertid avbryte forsøket på grunn av for stor skredfare.

– Politimesteren i Troms har besluttet at skredfaren i området er vurdert til å være for stor til at det er forsvarlig å sende inn letemannskaper. Værprognosene fremover er dårlige. Det vil derfor ikke bli iverksatt søk i området torsdag. Det vil bli gjort en ny vurdering fredag morgen. Ferdselforbudet opprettholdes idet det er farlig å ta seg inn i området, skriver operasjonsleder i Troms, Roy- Tore Meyer i en pressemelding.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus