Person funnet død i utbrent bil i Lier

Politiet har siktet bileieren for drap etter at en person ble funnet død i en utbrent bil i Lier i Buskerud. Den drapssiktede og den døde skal ha hatt en nær relasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilen ble funnet i tettstedet Tranby, omkring 25 minutter sørvest for Oslo, onsdag.

– Saken har vært etterforsket gjennom hele dagen og natten. På bakgrunn av de opplysninger som har fremkommet, har politiet siktet en person for drap. Vedkommende har nær relasjon til den antatt avdøde, opplyser operasjonsleder Rune Hunshamar i Søndre Buskerud politidistrikt.

Han kunne ikke natt til torsdag overfor NTB opplyse hvilket kjønn avdøde og den siktede har, om den siktede er blitt avhørt eller når siktede eventuelt blir fremstilt for varetektsfengsling.

Ifølge VG er den siktede eieren av bilen der den døde ble funnet.

Funnet av turgåere

– På grunn av etterforskningen kan ikke politiet si noe mer om blant annet kjønn, alder og relasjon mellom avdøde og siktede. Det vil ikke bli gitt ytterligere informasjon i natt, opplyste Hunshamar natt til torsdag.

Det var klokken 9.55 onsdag morgen at turgåere varslet politiet om at det ulmet i en bil som sto på en parkeringsplass i et skogsområde på Tranby i Lier. Området blir mye brukt av turgåere. Ifølge politiet har brannen oppstått i løpet av natt til onsdag.

Brannvesen og politi fant en død person i bilen, som var så utbrent at det ikke var mulig å identifisere den døde personen.

Kripos

Den avdøde ble obdusert onsdag ettermiddag.

– Den foreløpige tilbakemeldingen er at det ikke er mulig å fastslå dødsårsak. På nåværende tidspunkt foreligger ikke endelig identifikasjon, men politiet har likevel gode holdepunkter for hvem den avdøde er, opplyser Hunshamar.

Lier lensmannskontor har ansvaret for etterforskningen, og Kripos er også koblet inn i saken.

Naboer skremt

Naboer i området er naturlig nok skremt over hendelsen. En av dem var hjemme hele natt til onsdag, men la ikke merke til noe spesielt, skriver Drammens Tidende.

– Da jeg kjørte hjem litt etter midnatt, så jeg ingenting mistenkelig ved parkeringsplassen. Soveromsvinduet mitt er vendt mot brannstedet, så det må ha skjedd etter at jeg la meg ved 2-tiden. Hadde det vært bilbrann da, ville jeg ha sett det da trakk for gardinene, forteller mannen.En annen nabo påpeker at det må være en som er lokalkjent, siden vedkommende kjente til parkeringsplassen.

Personvernpolicy