Senterpartiet vil ha sunn skolemat

Anne Tingelstad Wøien (Sp) går i bresjen for sunn skolemat. Foto: Arbeiderpartiet ( FLICKR)
Anne Tingelstad Wøien (Sp) går i bresjen for sunn skolemat. Foto: Arbeiderpartiet ( FLICKR)

Sp-topper mener at satsing på skolemåltidet bør bli den nye rødgrønne helsereformen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og først i køen skal ungdomsskoleelevene stå, mener det rødgrønne regjeringspartiet foran høstens valg.

Det er de tre Sp-politikerne Anne Tingelstad Wøien, Kjersti Toppe og Kathrine Kleveland som vil gjøre skolemat til den neste store helsereformen i Norge, skriver Nationen.

– Satsing på skolemat handler ikke om å prioritere mellom lærere og bananer. Det handler om å drive forebyggende helsearbeid i stedet for å reparere, sier stortingsrepresentant Kjersti Toppe til avisen, med klar tale mot Høyres latterliggjøring av offentlig satsing på skolemat.

Hun mener at penger til skolemat bør føres på helsebudsjettet som et tiltak for forebyggende helse i landet, og får støtte av parti- og stortingsrepresentantkollega Anne Tingelstad Wøien, som mener at kosthold utgjør det største klasseskillet i Norge i dag.

Sp foreslår en skrittvis reform, med gratis skolemåltid for alle skoleelever som endelig mål. De vil begynne med fruktordningen. Ordningen skal ifølge de tre gjelde for alle skoletrinn, inkludert elever på videregående.

Neste steg på veien blir å innføre et offentlig finansiert skolemåltid til alle elever i ungdomsskolen.

– Det er i ungdomsskolen elevene begynner å droppe matpakkene. Måltidet trenger ikke bety en milliardsatsing i ett budsjett. Vi begynner med tilskuddsordninger kommunene kan søke på vegne av sine skoler, sier Tingelstad Wøien til Nationen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus