Punger ut for ny og bedre kondom

FRA MICROSOFT TIL NANOSOFT? Microsoft-gründer og mangemilliardær Bill Gates tar et grep for å forbedre dagens kondomer. Foto: Pascal Guyot (AFP Photo)
FRA MICROSOFT TIL NANOSOFT? Microsoft-gründer og mangemilliardær Bill Gates tar et grep for å forbedre dagens kondomer. Foto: Pascal Guyot (AFP Photo)

Bill Gates tilbyr 100.000 dollar til den som klarer å utvikle neste generasjons kondomer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er The Bill & Melinda Gates Foundation som har tatt initiativet, og inviterer nå oppfinnere til å utvikle nye og bedre typer kondomer enn dagens gummivarianter.

Stiftelsen håper gjennom sitt bidrag å få utviklet et kondom for neste generasjon, og legger stor vekt på at det «skal bevare og øke nytelsen betydelig», for å få flere til å bruke prevensjonsmiddelet, som også beskytter mot sykdom. Bill Gates og hans kone Melinda mener at dersom det føles bra, vil flere ta i bruk kondom når de skal ha sex.

Les også: Midler mot hivsmitte brukes ikke riktig

Lettere å bruke

Gates og kompani oppfordrer oppfinnere til å ta i bruk nye materialer, redesigne formen og/eller bruke andre metoder for å inspirere folk til å ønske å bruke kondom under seksualakten.

Andre viktige egenskaper, i henhold til stiftelsens mål, går ut på å gjøre både kondomer for menn og kondomer for kvinner enklere i bruk. Også emballasjen skal forenkles.

På stiftelsens egen blogg, Impatient Optimists , er kondomprodusenten Origami Condoms trukket frem og sitert for å stå bak et ypperlig eksempel på ny kondomdesign. Selskapet har utviklet tre nye kondomvarianter som er laget av silikon, blant dem er ett konstruert for bruk under analt samleie.

Les også: Nordmenn er verdsmestre i ubeskyttet sex

15 mrd i året

Forskerne ved Universitetet i Washington jobber parallelt med å utvikle en kondomtype ved hjelp av en teknikk som kalles elektroveving. Metoden har fremstilt et tynt stoff som er vevd sammen av syltynne polyestertråder i nanometerstørrelse.

Ifølge helseportalen WebMD produseres det cirka 15 milliarder kondomer hvert år som brukes av rundt 750 millioner mennesker på verdensbasis.

Les også: Kjønnssykdom-epidemi herjer i Norge

(Oversatt og tilrettelagt av Paul A. Nordal / ABC Nyheter)

Personvernpolicy