Riksadvokaten mener tiggeforbud bør vurderes

Både politimestrene i de største byene og Politidirektoratet vil ha tiggeforbud. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix.
Både politimestrene i de største byene og Politidirektoratet vil ha tiggeforbud. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix.

Riksadvokaten mener et forbud mot tigging bør vurderes fordi fenomenet nå er blitt et landsomfattende og stort problem. Tommelen vendes ned for regjeringens forslag om meldeplikt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både politimestrene i de største byene og Politidirektoratet vil ha tiggeforbud. Nå får de langt på vei støtte av Riksadvokaten i en høringsuttalelse om forslag til endring i politiloven, melder Aftenposten.

– Lovforslaget bærer preg av at man ønsker å gjøre noe med den faktiske situasjonen, men ikke ønsker å ta steget fullt ut ved å forby tigging, heter det i uttalelsen.

Les også: Tigging kan bli ulovlig i Trondheim

Lovforslaget innebærer at politiet bestemmer når og hvor tigging kan finne sted, og at tiggerne registreres. Dette mener Riksadvokaten kan ramme veldedige innsamlingsaksjoner, for eksempel Operasjon Dagsverk.

– For politiet vil et forbud mot tigging selvsagt være mye enklere å håndheve, heter det. Riksadvokaten mener forutsetningene for opphevelse av løsgjengerloven i 2006 kan være endret, og at et forbud nå bør vurderes.

Les også: Varaordfører vil ha meldeplikt for tiggere i Oslo

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus